SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Yüzden mi Soru Almadı?..

A- A+ PAYLAŞ

  • AYMS ve K.Karabük hocaları maç sonrası değerlendirme yaparken, İrfan Buz kısa açıklamayla yetindi ve soru almadı. Bu tavır, Alanya maçının hezimeti önleyen ismi Kaleci Ertaç ve Sandro'nun kadro dışı bırakılmasıyla ilgili sorulara muhatap olmama isteği olarak yorumlandı.

Lider Kardemir Karabükspor'dan önceki son 4 maçını mağlubiyetle kapatan, özellikle geçtiğimiz hafta 2-0 yenildiği Alanyaspor karşısındaki mahkum ve ezik mücadele çabası tepki toplayan Yeni Malatyaspor, futbol sahalarında ender görülen bir golle haftalar sonra 3 puanla tanışırken, maç sonrası büyük sevinç yaşadı.  Yeni Malatyaspor'da halef-selef olan iki takımın teknik direktörü İrfan Buz ve Yücel İldiz de, maç sonrasında değerlendirme yaptılar:

"ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET" DEDİ, SORU ALMADI..

mac1Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, "Bizim için çok önemli bir galibiyet" dedi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Buz, "Benim fazla söyleyecek bir şeyim yok. Futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz bir mücadele örneği verdiler. Tabi hepiniz süreci çok iyi biliyorsunuz. Bu süreçte bir sürü şey yazıldı, çizildi. Ancak çok kısa şunu söyleyeyim; futbolcu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir mücadele verdiler. Cevapta ancak böyle verilebilirdi" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, lideri yendiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Lider geldi. Lideri yendik. Çok önemliydi bizim için. Ligde 24 puan yaptık. Kardemir Karabükspor'a da önümüzdeki maçlar için başarılar diliyorum. Başka bir şey de söylemek istemiyorum. Soru almak istemiyorum. Özellikle şunu söylemek istiyorum; gerçekten burada bizi seven, destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun."

Basın açıklaması sonrası soru almayan Buz, bir basın mensubunun 'tepki mi veriyorsunuz?' sorusuna, "Siz beni tanıyorsunuz" cevabını verdi.

Bu arada, Alima Yeni Malatyaspor'un Alanya maçında kurtarışlarıyla hezimeti engelleyen Kalecisi Ertaç'ın, yine en çok çaba gösteren isim yeni transfer Sandro'nun kadroda yeralmaması ile ilgili sorularla karşılaşmamak için Buz'un soru almadığı değerlendiriliyor. Cumartesi günü Ertaç'ın "bilinmeyen bir nedenle" kadro dışı kaldığını öğrenen basın mensupları, bunu kulüpten teyit edememişlerdi. Maç kadrosu açıklandığında, geçen haftanın çok tartışılan Ramazan, İrfan, Hüseyin gibi isimlerin yedekler arasında yeraldığı gözlenirken, Ertaç ve Sandro'nun kadroda bulunmadığı görüldü. Ertaç'ın yerine U-19 takımının kalecisi Cihat Herdili yedek kaleci olarak kulübede yeraldı.

"TUHAF BİR GOL YEDİK.."

mac2Kardemir Karabükspor'un Teknik Direktörü Yücel İldiz de, "Bu maçta mağlup olmamız için herhalde ancak böyle bir gol yememiz gerekiyordu" dedi.

İldiz, 90 dakika boyunca maçı açmak ve kazanmak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydederek, "Buraya zorlu bir müsabakaya geldiğimiz biliyorduk. Maç öncesi verdiğimiz demeçlerde de bunu söylemiştim. Alima Yeni Malatyaspor zor durumdaydı ve puan ya da puanlara ihtiyacı vardı. Bizde lideriz ve kazanmak istiyorduk. 90 dakika oyunu açmak, kazanmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Ama kabul etmek lazım ki Malatyaspor'da alanlarımızı iyi kapattı. Bize çok fazla pozisyon vermemeye çalıştılar. Müsabakanın geneline baktığımız zaman bu şekilde geçti. Birkaç pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Bir pozisyon vardı ki ofsayt mı, değil mi? Onu bilmiyorum. Sorun değil. Daha çok pozisyon bulmalıydık ya da golü atmalıydık. Sahada biraz daha üretici olabilmeliydik" ifadelerini kullandı.

Sonuna kadar maçı kazanmak için zorladıklarını dile getiren İldiz, "İşin birde realite tarafı var. Bu maçta mağlup olmamız için herhalde ancak böyle bir gol yememiz gerekiyordu. Maalesef futbolun içerisinde bunlarda var. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kalecimiz çok değerlidir. Çok da değerli maçlar çıkardı. Ama futbolun içerisinde böyle şeyler oluyor. Bizim için üzüntülü bir gece oldu" diye konuştu.

İldiz, tuhaf bir gol yediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Oyunun başından sonuna kadar oyunu açmaya çalıştık. Bir tek bilinçsiz olarak 88, 89'da enteresan, tuhaf bir gol yiyince doldur boşalt yaptık. Onun dışında top oynayarak, gitmeye çalıştık. Ama olmadı. Buna zemini de söyleyebilirim ama biraz daha oyunu açmalı ve pozisyon üretmeliydik" dedi.

HABER-FOTO: Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kani berksoy (8 yıl önce)
    Bu Malatya'nın "spor" basının anlamak mümkün değil. Hafta içi hocaya söylemediğiniz kalmadı astınız kestiniz, hoca buna tepki vermek için soru almadı ama bizim spor basını bunu Ertaç'ın kadro dışı kaldığı için olduğunu söyledi. Ertaç omzundan sakatlanınca kadro dışı kaldı. Bizim basın takımı karıştırıp nemalanmak için elinden geleni yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kral (8 yıl önce)
    İRFAN HOCAM TEK KELİME KRAL SIN SENİN DEĞERİNİ ANCAK GİTTİKTEN SONRA ANLIYACAKLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara Murat (8 yıl önce)
    Ptt 1.lig in beyefendi en kaliteli hocası İrfan hocadır.biz taraftar ve takım olarak sonuna kadar destek olacaz.hocamız takımı çok iyi yerlere getirecek.lideri yenmek güzeldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilginç (8 yıl önce)
    malatyahaber'in anasayfasına bakınca dedim acaba malatyaspor süper lige falan mı çıktı. bayraklar, flamalar, kutlamalar falan. altı üstü bi maçı 1-0 kazanıp, küme düşme hattından birazcık uzaklaşmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (8 yıl önce)
    koçer denen topçu sağlam füleli geleceği parlak
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (8 yıl önce)
    Malatya basını içinde bayağı artist kendini bişey zanneden zavallılar var kimi yönetime kimi futbolcu ya kimi hocaya takık basit ve basiretsiz bir yazılı sözlü basın var Malatya'da irfan hoca sen yoluna devam et takma bunları çok şey biliyorlar ya bunlar)))
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    sadık varsa malatya var sadık yoksa malatya yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. Resmen 3 adamlık oynuyor. Helal Sadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (8 yıl önce)
    ya ALLAH aşkına şu gelen hocayla uğraşmayın basın mensupları lütfen yok kaleci bizi alanya maçında farktan kurtarmış yok bilmem ne olmuş.yeter kardeşim biraz takıma hocaya güvenin hocamız gerçekten iyi şeyler yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (8 yıl önce)
    Osman ciger bravo hoca bugün ki kadro haddini bilen bir kadroydu. Rekabet takımda oldukça mücadele olur...
    0
    0
    Yanıtla