SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Obama Ancak Çantamı Taşır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:09
A- A+ PAYLAŞ
 
Eski ABD Başkanı Billl Clinton’ın, 4 yıl önce bir sohbette, o dönem başkanlığa aday olan Barack Obama için “Bu adam bizim çantamızı taşır” dediği öne sürüldü.
 
ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde yarış kızışırken, Demokrat Parti’nin adayı Başkan Barack Obama, bir darbe de kendi kanadından aldı. Obama’nın Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hillary Clinton’ın eşi, eski başkanlardan Bill Clinton’ın, Obama’yla ilgili gerçek düşünceleri ortaya çıktı. 
 
New Yorker Dergisi’nin haberine göre Bill Clinton, 4 yıl önceki başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adaylığı için ismi geçen eşine destek vermesi için Senatör Edward Kennedy ile buluştu. Clinton görüşmede Kennedy’ye, “Birkaç yıl önce olsa bu adam (Obama) bizim çantamızı taşırdı” dedi.
 
IRKÇILIK İMASI
2008 Demokrat Parti önseçim kampanyası sırasında eşi Hillary için çok yoğun kampanya yapan Bill Clinton’ın Obama ile ilgili bazı sözlerini de “Beyaz ırkçılık iması var” şeklinde değerlendirenler olmuştu.
 
Açıkça söylenmese de, Bill Clinton’ın Obama’yı pek sevmediği biliniyor. Clinton’ın, eşi Hillary’den bu seçim için de Obama’ya rakip olmasını istediği, ancak başarılı olamadığı basına daha önce yansımıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız