SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama Nasıl Hissedermiş?

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Ralph Gifford, Başkan Obama’nın Türkiye ziyareti sırasında kayısı ile ilgili sözlerinin tesadüf olmadığını belirterek, “Başkanın konuşması o kadar özenli ve önemlidir ki, Obama’nın ağzından çıkan hiçbir kelime tesadüf değildir. Malatya’dan yıllardır ABD’ye kuru kayısı gönderiliyor. Çok kaliteli olan bu kuru kayısılardan ABD’li vatandaşlar çok memnun. Konuşma metnini ben yazmadım ama sanıyorum bundan dolayı kayısıdan söz etmiştir” dedi.

Ralph Gifford, Obama’nın Malatya’ya gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya ise “Onu ben bilemem ama siz eğer Obama’nın kartpostallarını bu kadar çok billboardlara asarsanız, buraya olası bir ziyaretinde kendini Malatya’ya belediye başkan adayı olmuş gibi hisseder” diye yanıtladı.

Obama ziyareti ile birlikte Malatya’da başlayan Obamalı kayısı reklamlarının ardından Milletvekili Mehmet Şahin’in daveti üzerine Malatya’ya gelen ABD Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Gifford, Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kayısı üreticileri ve ihracatçıları ile bir araya geldikten sonra, Dilek’te Muzaffer Karakuş isimli vatandaşa ait kayısı bahçesinde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarının, ‘ABD Başkanı’nın Türkiye ziyaretinde kayısı ile ilgili sözlerinin tesadüf olup olmadığı’ yönündeki bir soruya Gifford, “Başkanın ağzından çıkan her bir kelime o kadar önemli ve özenlidir ki, Obama’nın ağzından çıkan hiçbir kelime tesadüf seçilmemiştir. Konuşma metnini ben yazmadım ancak Malatya’dan ABD’ye yıllardır çok kaliteli kuru kayısı gönderiliyor. ABD’li tüketiciler bu kuru kayısıdan son derece memnun. Herhalde bu yüzden kayısıdan söz etmiştir” şeklinde cevap verdi.

Gifford, Malatya’da başlatılan Obamalı kayısı reklamlarının ABD ve Obama tarafından nasıl karşılanacağı şeklindeki bir soruya ise “Şahsen ben bu kartpostallardan çok etkilendim. Zaten Başkan Obama’nın ziyareti kesinleştikten sonra birinci önceliği çocuklarla buluşmaktı. Fakat ziyaretin ardından 91 Bin Dev Öğrenci’nin bu şekildeki tepkisini Başkan Obama daha da memnuniyetle karşılayacaktır” yanıtını verdi.

Obamalı kayısı reklamlarının ardından Malatya kamuoyunda ‘Obama Malatya’yı ziyaret eder mi?” şeklinde beklentiler oluştuğunun hatırlatılması üzerine de Ralph Gifford şu yanıtı verdi:

“Tabi ben onun adına tekrardan bir ziyaret sözü veremem. Bildiğiniz gibi Başkan Obama, seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Dünya’da birçok ülke Obama’nın kendilerini ziyaret etmesini istiyor. Fakat şunu da söyleyeyim ki, siz eğer Obama’nın kartpostallarını bu kadar çok billboardlara asarsanız, Sayın Obama’nın tekrar gelmesi gibi bir durum söz konusu olduğunda kendisini Malatya Belediye Başkan adayı gibi hisseder.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız