SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama Resmen ABD Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

Başkanı Barack Obama yemin ederek ABD'nin 44 başkanı oldu. Obama tarihi konuşmasında, "Bugün 60 yıl önce lokantada oturamayanların yemin ettiği gündür" dedi.

Barack Obama eski politikaların artık işe yaramayacağını söyledi. Obama ABD'nin barışı arayan her ulusun dostu olduğunu da söyledi.

Dünya değişti onunla birlikte biz de değişmeliyiz diyen Obama, "hükümet olarak asıl dayandığımız şey bu ulusun kararlılığıdır."

Obama bizden beklenen yeni bir sorumluluk çağıdır şeklinde konuştu.

YENİ BİR ÇAĞA HAZIRLANMALIYIZ

Obama ABD ekonomisini zayıflamış durumda olduğunu belirtti. ABD'nin yeni başkanı ulusu yeni bir çağa hazırlamak gerektiğini söyledi.

Ulusumuzun büyüklüğünü yeniden pekiştirirken yolculuğumuz hiçbir zaman kestirmeden oluşturmadı diyen Obama, "ABD'yi yeniden oluşturma işine başlamamız gerekiyor" dedi. Obama yeni istihdam yaratılması gerektiğini de belirtti.

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, eşi ile birlikte önce Beyaz Saray'a geldi. Ardından Bush'la birlikte Kongre Salonu'na geçti. Obama salona girerken Barack H. Obama diye anons edildi. "Hüseyin" isminin kullanılmaması dikkat çekti. Obama'nın gelişiyle birlikte güvenlik önlemleri daha da artırıldı.

OBAMA BÖYLE YEMİN ETTİ

ABD’nin 44. Başkanı olan Obama’nın yemininde şu ifadeler yer aldı: “ABD başkanı olarak görevimi, sadakatle yerine getireceğime ve elimden geldiği ölçüde ABD anayasasını muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma and içerim. Tanrım bana yardım etsin.”

LİNCOLN'UN İNCİL'NE EL BASTI

Obama, ABD'nin eski başkanlarından Abraham Lincoln'un yemin ederken el bastığı ve 1861 yılından bu yana kullanılmayan İncil'e el bastı. İncil, ABD Federal Yüksek Mahkemesi Başkanı John G. Roberts Jr. tarafından tutuldu.

BİDEN YEMİN ETTİ

Joe Biden da yemin ederek ABD Başkan yardımcısı oldu. Beyaz Saray'da, George Bush ve First Lady Laura Bush tarafından karşılanan Obama ve eşi daha sonra içeride halef selef olarak Bush'la yapılan toplantıya girdi. Obama ve eşi, Beyaz Saray'a gitmeden önce, St. John's Kilisesi'ne gidip dua etti.

KONGRE SALONU'NA GEÇTİLER

Beyaz Saray'da başbaşa görüşme yapan Bush ve Obama daha sonra Kongre Salonu'na geçti. Beyaz Saray'dan başkan sıfatıyla ayrılan ABD Başkanı Bush, Obama'nın yemin töreni için Kongre Salonu'na geçti. Yemin töreni sonrası Bush Kongre Salonu'ndan helikopterle ayrılacak ve oradanda bundan sonra yaşayacağı Teksas'a gidecek.

ULUSAL PARK'TA 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ TOPLANDI

ABD'de Barack Obama'nın yemin ederek başkanlık görevine başlama törenlerini izlemek için, Kongre binası ile Washington Anıtı arasındaki Ulusal Park'ta (National Hall) 1 milyondan fazla kişinin toplandığı bildirildi.

Washington kentinin bütün bölgelerinde ise hem metro hem de kaldırımların her yönden gelen insanlarla doldu.

Ulaştırma yetkilileri, yerel saatle 07.00 itibariyle (TSİ 14.00) metro istasyonlarından 207 bin kadar kişinin giriş yaptığını, metro istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, birçok otoparkın dolduğu ve kapandığı kaydedildi.

Bu arada tören alayının geçeceği Pennsylvania caddesinin kaldırımlarının da dolduğu ve birçok kişinin artık güvenli bölgeye girecekleri kontrol noktalarını bulamadığı bildirildi.

Televizyonlardan, tören alayının geçeceği bölgede yayalara ayrılan yerlerin yerel saatle 09.30'da (TSİ 16.30) tamamen dolduğu duyuruldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız