SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama Veda mı Edecek?

A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Barack Obama’nın son dönemde sık sık tatile çıkması, iç ve dış politikayla ilgili yorumlarında popülaritesini umursamadan konuşması ve henüz 2012 seçimleri için herhangi bir hazırlığı olmaması, ikinci kez adaylığı düşünmediği şeklinde yorumlandı.

2012’de aday olmayı düşünmüyor’
Washington kulislerinde, Obama’nın ikinci kez başkan olmak istemediği konuşuluyor.

Başkan’ın 2008 yılındaki seçim kampanyasını yöneten David Plouffe’un bu dönemle ilgili kitabında, “Başkan tekrar seçilmekle ilgilenmiyor” yorumunu yapmış olması da bu iddiaları güçlendirdi. Obama, en son danışmanlarının tüm uyarılarına rağmen New York’ta açılması planlanan İslam Kültür Merkezi’ni destekleyen bir açıklama yaparak tepki çekti. Obama’nın lüks tatillerinin ve çocuklarını özel okula göndermesinin ise seçmeni kendinden iyice uzaklaştırdığı söyleniyor.

Fransa’nın dörtte üçü onu istemiyor
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin destek oranı iyice düştü. Le Figaro gazetesinin anketine göre, 2012 seçimlerinde, Sarkozy’ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 24’te kaldı. Fransızların yüzde 44’ü ise Fransa’nın eski sosyalist ekonomi bakanı, bugünün IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ı aday olarak görmek istediklerini söylüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız