SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Obama Yeniden Doğdu'

A- A+ PAYLAŞ

El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesinin ardından yapılan AP/Gfk anketinde, ABD Başkanı Barack Obama’nın kamuoyu desteği son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.Bin Ladin’in öldürülmesinden önce, halkın kötü ekonomiden sorumlu tuttuğu Obama, 2 Mayıs’taki baskının ardından desteğini yüzde 60’a çıkardı.

Ankete katılan seçmenlerin yarısından fazlası, Obama’nın 2012’de yeniden başkanlığa seçilmeyi hak ettiğini belirtti. Cumhuriyetçileri endişelendiren ankette, Obama’nın desteği sadece dış politikadaki başarısında değil, aynı zamanda ABD halkının en çok önem verdiği ekonomi alanında da arttı.

2012 seçimlerindeki en önemli başarı faktörü olarak kabul edilen ekonominin kötü gidişatı, son iki yılda Obama’nın kamuoyunda destek kaybetmesine neden olmuştu.

‘TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILI’

Ankete katılan seçmenler, “Obama’nın ABD’yi koruyabilecek güçlü bir lider olduğunu” belirtti. Katılımcıların yüzde 73’ü, “Obama’nın terör tehditleriyle başarıyla başa çıkabileceğine inandıklarını” ifade ederken, Obama, ABD’nin yabancı ülkelerle olan ilişkilerinde de başarı puanını yükseltti.

Anketteki diğer göze çarpan sonuçlar ise şöyle:

- ABD’lilerin yüzde 52’si Obama’nın ekonomiyi idare etme şeklini beğeniyor,

- Katılımcıların yüzde 45’i, ABD’nin doğru yolda ilerlediğine inanıyor (bu oran Mart ayında yüzde 35’di),

- Halkın yüzde 52’si, ABD’nin hala yanlış bir çizgide ilerlediğine kanaat getirmiş durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız