SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'dan CIA'ye Libya Yetkisi

A- A+ PAYLAŞ

Amerikan basınında yeralan haberlere göre Obama, CIA'ye Libya'daki isyancılara yardım edilmesine yönelik emir verdi...

ABD Başkanı Barack Obama hiçbir Amerikan askerinin Libya toprağına adım atmayacağını pek çok kez tekrarladı. Ancak Amerikan basınında yer alan haberler bunun tersini iddia ediyor.

GİZLİ OPERASYONA İZİN VEREN EMRE İMZA ATTI

ABC News'te yer alan bir habere göre; Başkan Obama, CIA'ye Libya'daki gizli operasyonlara izin veren bir emre imza attı. İsmi açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırılan habere göre her ne kadar verilen emir isyancılara doğrudan silah yardımını içermiyorsa da bunun yollarını hazırlıyor. Resmi ağızlardan konuyla ilgili açıklama yapılmazken, bu kararın Libya'daki gizli operasyonların önünü açtığı belirtiliyor.

New York Times ve Washington Post'ta yer alan ve yine Amerikalı yetkililere dayandırılan haberlerde de CIA ajanlarının hava saldırıları için istihbarat toplmak için Libya'ya gönderildiği aktarıldı.

Washington Post'un haberine göre, son günlerde Kaddafi'nin karşı saldırısı ile geri çekilmek zorunda kalan isyancılara silah sağlamak ve destek vermek de ajanların görevleri arasında. New York Times da ajanların, isyancılarla temasa geçeceklerini iddia etti. Ajanların hedeflerinden biri de Kaddafi'ye bağlı birliklerin ne kadar güçlü olduğu ve nerelerde konuşlandığı ile ilgili bilgilere ulaşıp, muhaliflere yardımda bulunabilmek.

Gazete ayrıca Washington tarafından reddedilse de ajanların küçük gruplar halinde haftalardır Libya'da faaliyet yürüttüklerini ileri sürdü.

GİZLİ GÖREV YÜRÜTEN BİR TEK ABD DEĞİL

New York Times'da yer alan haberde Libya'da gizli görev yürüten tek ülkenin ABD olmadığı, İngiliz istihbaratının da bu ülkede faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. İddiaya göre, Amerikalılar'ın yanısıra İngiliz özel kuvvetlerine ve gizli servis MI6'ya bağlı onlarca İngiliz görevli de Trablus'ta bulunuyor.İngiliz ajanlarının görevi füze bataryaları, topçu mevzileri gibi askeri bilgileri toplayarak, hava saldırılarını yönlendirmek...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız