SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'lı Kayısı Tanıtımı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kayısı ürünlerinin tanıtıldığı bir sergi Antalya'da açıldı.

Antalya Malatya ve Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Malatya Sarısı ile Yaşamı Güzelleştirin" konulu Malatya'nın kayısı ürünlerinin tanıtıldığı sergi Antalya Dedeman Otel'de yapıldı.

Programa Malatya Valisi İbrahim Daşöz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu, Antalya Malatya ve Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kayısı ürünlerinin yer aldığı sergi alanında kozmetik sektöründe kullanılan kayısı ürünleri de standlarda yer aldı. ABD Başkanı Obama'nın resminin yer aldığı tanıtım afişleri de standları dolaşanların ilgisini çekti.

Programda konuşan Antalya Malatya ve Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Aydoğan, Malatya'nın tarihi ve turistik yerlerinin yanında kirazı gibi birçok kıymetli ürünleri olduğunu ancak kayısının ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu da Malatya'yı ellerinden geldiği kadar tanıttıklarını belirterek "Malatya'da üretilen kuru kayısının yüzde 85'i ihraç olmakta. Türkiye'ye gelen turistin de yüzde 85'i Antalya'da. Bu milli ürünümüzü Antalyalı yetkililer ellerinden geldiği kadar tanıtırsa kendilerine şükran borçlu olacağım" dedi.

Malatya denilince akla ilk gelenin kayısı olduğunu söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Erkoç ise şöyle konuştu:

"Tabii ki dünya kayısı başkenti ile turizm başkentini buluşturmamız güzel bir duygu. Umarım kayısımızı daha iyi tanıtmış oluruz. Kayısı ticaretimizin omurgasını teşkil etmekte. Türkiye ihracatının bir kısmı kayısıdan yapılıyor. Bu konu 50 bin aileyi ve 250 bin kişiyi ilgilendiren bir olay."

Malatya Valisi İbrahim Daşöz ise kayısının dünyada ender bir şekilde görülecek bir ürün olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan altın değerinde bir üründür. Kayısı gibi özel bir ürünümüzün Antalya gibi özel bir şehrimizde tanıtılması bizim için çok önemlidir."

Konuşmaların ardından Vali Daşöz kayısı şeklindeki pastayı keserek konuklara ikram etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız