SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'nın İlk Büyük Zaferi

A- A+ PAYLAŞ

Kongre, 787 milyar dolarlık dev teşvik paketini kabul etti

ABD Başkan Barack Obama’nın ekonomik krizle mücadelede büyük önem verdiği 787 milyar dolarlık dev teşvik planı, Kongrenin iki kanadında da kabul edildi.

Teşvik paketi tasarısının nihai haline getirilmesinden sonra ilk oylama, Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapıldı ve burada yasa, 183’e karşı 246 oyla kabul edildi.

Buradaki oylamada Cumhuriyetçi milletvekillerinin tamamı ve 7 Demokrat milletvekili, yasa aleyhinde oy kullandı.
Daha sonra da Senato’daki oylamada yasa, 38’e karşı 60 oyla geçti. Bu oylamada yasanın tartışmasız kabulü için 60 oya ihtiyaç vardı ve bu tam sınırda sağlandı.

Senato’daki oylamada 3 ılımlı Cumhuriyetçi senatör, Demokratlarla birlikte oy kullandı.

Kongreden geçen teşvik yasası, Başkan Obama tarafından imzalanarak yürürlüğe girecek.

Yasanın Kongrede kabulü, Obama’nın, başkanlık dönemindeki ilk büyük zaferi olarak nitelendiriliyor. Ancak bu zafer, Cumhuriyetçiler ile uzlaşma yoluyla değil, Cumhuriyetçilerin ezici çoğunluğunun engellemesine karşı elde edildi.

Teşvik paketi, bazı vergi indirimleriyle 3,5 milyon kişiye istihdam sağlaması umulan ve devletin fonlarıyla gerçekleştirilecek büyük altyapı projelerinden oluşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız