SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'nın Rakibi Belli Oldu...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:32
Obama'nın Rakibi Belli Oldu...
A- A+ PAYLAŞ
 
Romney, seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmayı garantiledi.
 
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayının eski Massachusetts Valisi Mitt Romney olacağı kesinleşti.
Partisinin adaylık yarışında en yakın rakiplerinin çekilmesiyle Teksas'ta yapılan ön seçimleri rahat bir şekilde kazanan Romney, bu sonuçla seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olabilmesi için toplaması gereken 1,114 delege sayısını geçti.
 
Romney'nin 6 Kasım'da yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmasına, ön seçim sürecinde rakipleriyle arasını açması ve en yakın rakibi eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum'un da çekilmesinin ardından kesin gözüyle bakılıyordu ancak Teksas'ta elde ettiği zaferle Romney, seçimlerde ABD Başkanı Barack Obama'nın rakibi olmayı garantiledi.
 
Mitt Romney'nin adaylığının, ağustos sonunda Florida eyaletinin Tampa kentinde düzenlenecek Cumhuriyetçi Parti kurultayında resmen açıklanması öngörülüyor.
Adaylığının kesinleşmesinin ardından yazılı açıklama yapan Romney, ''Ülke genelindeki Amerikalıların adaylığıma vermiş oldukları destekten onur duyuyorum. Partimiz, son 3,5 yılın hatalarını geçmişe gömme hedefiyle bir araya geldi. Bizi bekleyen görevin zorluklarını farkındayım. Ancak önümüze ne tür zorluklar çıkarsa çıksın, Amerika'yı tam istihdam ve refaha geri döndürmeden rahat etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız