SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'ya Destek Yok..

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan CNN'de Christian Amanpour'un sorularını yanıtladı. Haberde, "Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'a yeni sıkı yaptırımlar getirilmesi gayretini desteklemeyi reddetti' ifadesi kullanıldı. Erdoğan "Obama'nın soykırım ifadesini kullanmayacağına eminim" açıklamasında da bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye'nin, İran ile 17'inci yüzyıldan bu yana stratejik ittifakının olduğunu belirterek, bu ülkenin nükleer faaliyetlerinden kaynaklanan soruna diplomatik çözüm bulunmasını istediğini söyledi.

CNN'in, televizyondan önce internet sitesinde yer verdiği habere göre, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu Washington'da gazeteci Christian Amanpour'un sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili soruna dair, "Bir çözüm bulabileceğimize inanıyorum. Diplomatik çözüm içinburadayım" dedi. Haberde, "Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'a yeni sıkıyaptırımlar getirilmesi gayretini desteklemeyi reddetti, ancak ülkesininTahran'ın nükleer heveslerinden kaynaklanan diplomatik çıkmazda arabuluculukyapmaya istekli olduğunu kaydetti" ifadesi kullanıldı.Erdoğan, habere göre, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ve NükleerSilahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasına (NPT) üye ülkelerin "bu konudabirlikte çalışması gerektiğini" belirterek, "Türkiye olarak, çok önemli bir aracıgörevi görebiliriz" diye konuştu.CNN'in haberinde, BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi Türkiye'nin,İran'ın nükleer yakıt programını durdurmasını istediği, ancak Tahran'ın bu talebireddettiği ve zenginleştirilmiş uranyum üretmeye devam ettiği kaydedildi.Haberde, İran'ın, nükleer programının barışçıl amaçlar taşıdığında ısrarcıolduğu, ancak ABD'nin Tahran'ı nükleer bomba geliştirmeye çalışmakla suçladığı hatırlatıldı.

-"SENFONİ DEĞİL KAKOFONİ"-

AEK'nın İran ile ilgili geçen şubat ayında yayımladığı raporunanımsatıldığı haberde, Erdoğan'ın, "Tahran'a yeni yaptırımlar fikrini onaylamayıreddederken, Ankara'nın Orta Doğu'da herhangi bir nükleer silah görmeyiistemediğini vurguladığı" belirtildi.Habere göre, Erdoğan, "İsrail'in UAEK'nın bir üyesi olduğuna" dikkatiçekerek, "Niçin NPT'yi tanımayan bir ülke için aynı şeyi söylemiyoruz? Bu dabenim için bir endişe nedeni" ifadesini kullandı."Bu zorlukların üstesinden gelmede adımlar atmaya çalışmalarının önemliolduğunu" söyleyen Erdoğan, "Böylece Orta Doğu'da barışı güçlendirebiliriz" dedi.

CNN'in bildirdiğine göre, Erdoğan, "İsrail'in barışa katkı yapmasını istediğini, ancak bunun zor hale geldiğini, çünkü İsrail'in koalisyon hükümetikonuştuğu zaman, bunun 'senfoni değil, kakofoni' şeklinde olduğunu" söyledi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ülkesinin nükleer siyasetiningündeme getirileceği bilgisi üzerine son anda Nükleer Güvenlik Zirvesinekatılmaktan vazgeçtiği hatırlatılan haberde, bağımsız uzmanların İsrail'in 200kadar nükleer savaş başlığı stoğu bulunduğunu tahmin etse de İsrail'in bunu nedoğruladığı ne de yalanladığına dikkat çekildi.

-"OBAMA'NIN 'SOYKIRIM' DEMEYECEĞİNE EMİNİM"-

ABD'deki Ermeni tasarısına Türkiye'nin tepkisi ve tasarının TemsilcilerMeclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabulünün ardından Türkiye'nin WashingtonBüyükelçisi Namık Tan'ın istişareler için Ankara'ya çağrıldığı anımsatılan haberde, Ermenilerin, "1915 ile 1917 arasında Osmanlı İmparatorluğu yönetimialtında 1,5 milyon insanın organize cinayetler ve tehcir sonucu öldürüldüğü"iddiasına yer verildi.

Habere göre Erdoğan, Türkiye'nin, yaşanan olayların "soykırım" olaraknitelendirilmesini kabul edemeyeceğini vurgulayarak, Obama'nın da bu ifadeyikullanmayacağından emin olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Benim beklentim bu yönde, çünkü bugüne kadar hiçbir Amerikanlideri bu kelimeyi kullanmadı ve Başkan Obama'nın da kullanmayacağına inanıyorum"dedi. Olayların olduğu dönemin savaş ve isyanlar dönemi olduğuna işaret edenErdoğan, 1914-1918 arasında Türk halkının da korkunç kayıplar yaşadığına dikkatiçekti.Erdoğan, "Hiçbir ulusun, hiçbir halkın, tarihi kendi anladığı şekliylediğer uluslar ya da halklar üzerine empoze etmeye hakkı yoktur ve Türkiye bunuyapmaya çalışmıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız