SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obama'ya İsrail Baskısı

A- A+ PAYLAŞ

Bütün dünya Obama’yı kutlama yarışına girerken, İsrail ABD’nin yeni seçilmiş başkanına şu uyarıları gönderdi: 1 - İran ile hemen masaya oturma, onlar bunu zayıflık addeder. 2- İran’a karşı askeri seçeneği masadan kaldırma.

İSRAİL, daha birkaç gün önce başkan seçilen Barack Obama’ya, İran konusunda uyarıyla karışık baskıya başladı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ABD’nin, nükleer silah tutkusu bulunan İran’a karşı askeri seçeneği göz ardı etmemesi gerektiğini savundu.

İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinden sonra gazetecilere konuşan Barak, "Biz hiçbir seçeneği dışlamıyoruz. Başkaları da dışlamamalı" dedi. Barak şöyle devam etti: "İran’ın nükleer silah etme peşinde olduğunu ve uluslararası arenada yaptıkları görüşmelerde herkesi aldatmaya çalıştığından eminiz."

Önceki gün bir açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de yeni Başkan Obama’nın İran’la şimdilik görüşmemesi gerektiğini söyledi. Livni, böyle bir diyalogun zayıflık olarak algılanabileceğini öne sürdü. İsrail radyosuna konuşan Livni, "İran’ın, dünyanın yaptırımlardan vazgeçtiğini düşündüğü sırada başlatılacak böyle bir diyaloğun sorunlar doğurabileceğini sanıyorum" ifadesini kullandı. Livni, ABD’nin İran ile diyalog kurmasına destek verip vermeyeceği sorusuna ise "hayır" yanıtını verdi.

Obama, daha önce İran’a George Bush yönetiminden farklı yaklaşacağını ve İran’ın nükleer programıyla ilgili koşulsuz olarak doğrudan görüşme niyetinde olduğunu bildirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız