SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Obeziteye Ameliyatla Çözüm

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:43
Obeziteye Ameliyatla Çözüm
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da özel bir hastanede yapılan ameliyatla, obezite hastanın midesinin hormon salgılayan kısmı alındı. 
     
Özel Malatya Park Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda, yapılan operasyon hakkında bilgi verildi. 
     
Hastane hekimlerinden Doç. Dr. Gökhan Söğütlü, Antalya'da yaşayan, 110 kilo olan obezite hastası Zuhal Zorlu'nun (41), ameliyat olmak için hastanelerine geldiğini söyledi. 
     
Yapılan ameliyatta farklı bir yöntem uyguladıklarını belirten Söğütlü, Uzman Diyetisyen Özalp Kaya ile birlikte yaptıkları operasyon ile hastanın midesindeki açlık hormonu salgılayan ve tıp dilinde sundus olarak bilinen kısmı aldıklarını ifade etti. 
     
Söğütlü, ''Malatya'da obezite ameliyatları genelde, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılıyor. Ancak, yöntem olarak bizim yapmış olduğumuz obezite ameliyatı dünyada bir ilk bile diyebiliriz. Midedeki açlık hormonunu salgılayan (sundus) kısmı aldık. Ameliyat 1,5 saat sürdü ve ameliyattan sonra hastamızı yoğun bakıma yatırmaya gerek duymadık. Birkaç gün içerisinde de taburcu olacak'' dedi. 
     
Ameliyat için Antalya'dan Malatya'ya gelen Zuhal Zorlu da, fazla kilolarının görünüşünü ve sağlığını olumsuz etkilediği için ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi. 
     
Zorlu, ''Şeker, tansiyon gibi hastalıklar ortaya çıkmaya başlamıştı. Bu ameliyata karar verdim. Şu anda da kendimi çok iyi hissediyorum. Doktorlarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız