SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ocak 15'de Açacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, restorasyon çalışmaları devam eden Merkez Söğütlü Camii'nde incelemelerde bulundu. 

Beraberinde AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Öztürk ve partililerle birlikte Söğütlü camisindeki çalışmaları inceleyen Milletvekili Şahin, "Amacımız bugüne kadar ecdadımızın bize vermiş olduğu bu eserleri hep böyle dimdik ayakta tutmaya çalışmaktır.Özellikle bizim dönemlerimizde vakıf eserlerine olan hassasiyetimizi vatandaşlarımız görmektedir.Bizden önce 46 vakıf eserine el atılmışken bizim dönemimizde binlercesi hamdolsun ayağa kaldırıldı.Burası da onlardan birisi.Ecdadımızın bize emanet ettiği bu eserleri en iyi şekilde korumak bizim görevimizdir. Malatyamızın büyükşehir olan iller arasında yer almasıyla birlikte mabetlerimizin giderlerine de büyükşehir belediyesi bütçesinden katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Malatya'nın en eski tarihi camilerinden biri olan Söğütlü Camii'nin 1990'lı yıllarda yeniden yapıldığını hatırlatan Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Cami kısmıyla da ilgili restorasyon çalışmaları fil ayağı dediğimiz o kısımların güçlendirilmesi iyi bir noktaya gelmiş.Yukarıdaki kubbenin özellikle kurşunlanması noktasında ciddi çalışmalar yapılmış.Camiye yıllarca emeğini veren emektarlarımızdan Bayram hocamızın bize başvurusuyla bir iki sıkıntısının var olduğunu söylediler.Biz de bölge müdürümüz Yakup beyi davet ettik.Camimizi inceliyoruz.Ayrıca giriş kısmındaki revakların biraz daha öte tarafından itibaren camekan içersine alınması noktasında arkadaşlarımızın talepleri var.İş yerim hemen yan tarafta.Yıllarca bu caminin cemaati olduk.Her iki caminin orta yerindeyiz ama bura çok kısa bir süre içerisinde doluyor.Özellikle vakit namazlarında şehir merkezinde,esnafın yoğun olarak geldiği şehir merkezinde eğer o camekan kısmı da yapılırsa 200-250 kişilik bir cemaat namaz kılabilecek.Bu gibi eksiklikler de giderilirse vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “Söğütlü camii ve müştemilatı ile ilgili alttaki dükkanların özellikle yapıldığından beri sorunları vardı. Onunla ilgili milletvekillerimize iletilen ve yeniden restore edilmesi,güçlendirilmesi ve tadilatı noktasında talepler vardı. Sağ olsun vekillerimizin girişimleriyle hükümetimiz bu konuda vakıflar bölge müdürlüğü aracılığıyla gerek dükkanların tadilatı gerekse caminin bakımı noktasında ciddi bir bütçe ayrıldı” diye konuştu.

Vakıflar Bölge müdürü Yakup Öztürk de, “2012’nin 10. ayında ihale edilen Malatya merkez Söğütlü caminin onarımı iki aylık kısa bir süre içersinde tamamlanmak üzere büyük bir ihtimalle Ocak ayının 15'inde camiyi ibadete açacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız