SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ocak Ayının Şampiyonu Lahana!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:27
Ocak Ayının Şampiyonu Lahana!
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da, 2012 yılı Ocak ayının zam şampiyonu beyaz lahana oldu. 
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'da, 2012 yılı Ocak ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0.74, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0.74, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7.84 artış gerçekleşti. 
 
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre Ocak ayında en yüksek artış yüzde 2.48 ile ulaştırma grubunda görüldü. 
     
Ocak ayında endekste yer alan gruplardan ulaştırmada yüzde 2.48, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 2.15, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1.51, mobilya ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde yüzde 1.39, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1.23, eğlence ve kültürde yüzde 0.73, lokanta ve oteller yüzde 0.52, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0.01 artış gerçekleşirken, giyim ve ayakkabıda yüzde - 7.12, sağlıkta yüzde -0.18, haberleşmede yüzde -0.01 düşüş yaşandı. Eğitim grubunda ise değişme olmadı. 
     
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE'de en yüksek artış yüzde 20.42 ile çeşitli mal ve hizmetler grubunda gerçekleşti. 
     
Ocak ayının zam şampiyonu beyaz lahana olurken, beyaz lahananın fiyatı bir önceki aya göre yüzde 37.79 arttı. Beyaz lahanayı sırasıyla mandalina (yüzde 32.28) elektrikli saç kurutma makinesi (yüzde 32.25), belediye otobüs ücreti (yüzde 17.33) ve kargo ücreti (yüzde 11.87) izledi. 
     
En fazla fiyat düşüşü de karnıbaharda görüldü. Karnıbahar fiyatı ortalama bir önceki aya göre yüzde 39.99 oranında azalırken, domates yüzde 26.47, yeşil soğan yüzde 17.95, erkek kazağı yüzde 16.68 ve kadın hırkası yüzde 14.94 oranında düşüş gösterdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız