SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ocak- Mehmetçiğin Dünyası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:41
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın (AA), Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırladığı ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' fotoğraf sergisiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümüne ayrı bir zenginlik kattığını belirtti. 

''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' fotoğraf sergisinin kurdelesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, bazı bakanlar ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından kesildi. 

Erdoğan, kurdeleyi keserken yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü'nde Mehmetçiğin dünyasını fotoğraflarla bir sergide anlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

AA'ya çalışmalarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, ''Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifalar diliyorum. Kendilerini rahmetle yad ediyoruz ve kurdeleyi de bu şekilde kesiyoruz. Ya Allah ya Bismillah'' dedi. 

-160 kare fotoğraflı ilgiyle incelediler- 

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan ve 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen 160 fotoğrafı ilgiyle incelediler. 

AA Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, konuklarına sergiyi gezdirirken, fotoğraflar ve öyküleri hakkında bilgi verdi. 

Özel de fotoğraftaki birlikler hakkında Başbakan Erdoğan'ı bilgilendirdi. 

-''Ben acaba ne zaman atlarım''- 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sergiyi gezdikten sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA ekibinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilginç enstantanelerini başarıyla yakaladığını, güzel bir hizmetle de ortaya fotoğraf sergisi çıkardığını ifade etti. Erdoğan, sergide emeği geçenleri kutladı. 

AA'nın sergiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümüne ayrı bir zenginlik kattığını vurgulayan Erdoğan, AA çalışanlarının başarılarının artarak devamını diledi. 

Erdoğan, ''Sergide en beğendiğiniz fotoğraf hangisi oldu-'' sorusuna ''Bu karelerin hepsinin kendine has bir etki alanı var. Beni en çok etkileyen, ilk defa paraşütle atlayanlar... Bunda da kaza yüzdesinin yok denecek noktada olması beni etkiledi. 'Ben acaba ne zaman atlarım' diye düşünüyorum'' yanıtını verdi. 

-Erdoğan'ın askerlik günleri- 

Başbakan Erdoğan, ''Sergi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insani yönünü ortaya çıkarmaya çalıştık. Sizce nasıl olmuş-'' sorusuna, ''ISAF'ın çalışmasında dediklerini gözlemledim. Askerin zaten Afganistan'da operasyonel bir görev üstlenmeyişindeki anlam ortaya çıkıyor. Lojistik olarak Afgan halkına o müşfik elini uzatması çok manidar, çok anlamlı ve insani'' karşılığını verdi. 

Askerlik günlerine ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, askerliğini yedek subay olarak yaptığını belirterek, şöyle konuştu: 

''Yedek subaylık o zaman 16 aydı. İyi de bir kura çektim. İstanbul'da, doğup, büyüdüm. Evime yarım saat mesafede Hasdal Piyade Kışlası'nda askerliğimi yaptım. Çok anlamlı, farklı anılarım var. Burada anlatmaya kalksam bayağı vakit alır. O dönemi gerçekten gayet güzel anılarla geçirdim. Tuzla'daki eğitim dönemim farklıydı, piyade dönemim farklıydı. Çok şeyler kazandığımı da söyleyebilirim.'' 

-Orgeneral Özel'den teşekkür- 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de sergiyle ilgili, ''Büyük emek verdiniz. AA'ya çok teşekkür ederiz'' dedi. 

Serginin AA ile yapacakları yeni projelere kapı açtığını dile getiren Özel, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten serginin albümünün İngilizce baskısının yapılmasını ve serginin İstanbul'da askeri müzede açılmasını istedi. 

-AA'dan Erdoğan ve Özel'e hediye- 

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Özel'e günün anısına sergide emeği geçenlerin imzasının bulunduğu albüm hediye etti. 

Öztürk ayrıca Erdoğan'a sergide yer alan Şırnak'taki ''Kalekol''da nöbet tutan askerlerin fotoğrafı, Orgeneral Özel'e de Bosna-Hersek'teki Türk Birliği'nde görevli askeri personelin mermere siluetinin düştüğü fotoğrafı sundu. 

Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları da ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' adlı albümü AA için imzaladılar. 

Bu arada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da İbrahim Naci'nin ''Allahaısmarladık'' adlı kitabını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız