SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öcalan Dosyası Kapandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:48
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Öcalan yeniden yargılanabilir mi?" tartışmasıyla ilgili ''Geçmişte yaptığı başvuru dosyası bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda "4. yargı paketi" olarak bilinen tasarının görüşüldüğü komisyondan çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ergin, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili dosya kastedilerek, ''Yeniden yargılamaya ilişkin bir dosyanın olmadığını ifade ettiniz. Bu yeniden başvurunun yapılamayacağı anlamına mı geliyor?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Geçmişte yaptığı başvuru dosyası kapanmıştır, bir daha açılmamak üzere. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de bunu teyit etmiştir. Bunu yazılı olarak Türkiye'ye bildirmiştir, verdiği kararla da bunu ortaya koymuştur. Zaten böyle bir tereddüt yok. Delegeler Komitesi önünde bulunan ve hala takip edilen 221 dosyaya özgü geçici bir madde ekliyoruz. 311/2'deki sınırlama aynen muhafaza ediliyor, kaldırılmıyor; sadece şu anda Delegeler Komitesi'nin önünde takip sürecinde olan dosyalar için geçici bir madde... O 221 dosya içerisinde de böyle bir dosya yok.'' 

Ergin, Delegeler Komitesi'nin her 3 ayda bir Türkiye'ye ''niçin bunların bu hakkını kullandırtmıyorsunuz?'' dediğini vurgulayarak, ''Bu Türkiye açısından olumsuz bir tablo. Bu sıkıntıyı gideriyoruz. 221 dosya Türkiye'nin hanesinden düşecektir'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız