SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öcalan'ın Avukatı Malatya'da Konuştu

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın adil yargılanmadığına ilişkin kararını değerlendiren Öcalan'ın avukatlarından Doğan Erbaş, "Beklenen bir karardı. Bu konu gerginlik konusu yapılmamalı" dedi. Erbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Celal Doğan'ı da partilerine davet etti.

AİHM KARARIYLA İLGİLİ YORUMU..
Kamuoyunda Leyla Zana ve arkadaşları tarafından başlatılan Demokratik Toplum Hareketi'nin (DTH) çalışmaları için Malatya'ya gelen Abdullah Öcalan'ın avukatlarından ve geçtiğimiz günlerde yurt dışı yasağı konulan avukatlar arasında bulunan Doğan Erbaş, AİHM'in Öcalan'la ilgili kararını değerlendirdi.

Erbaş, "AİHM Büyük Dairesi'nin kararıyla, Öcalan'ın yargılanması bugün önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyor. AİHM, sözleşmesinin 3. 5 ve 6. maddesine göre kararını açıklayacak. Şuan 6. maddeye göre, yani adil yargılamayla ilgili kararını açıkladı. Aslında beklenen bir karardı. Öcalan'ın avukatları olarak uzun süredir, adil bir yargılama olmadığını, yargılamanın yenilenmesi gerektiğini belirtiyorduk" dedi.

AİHM'nin kararının hukuki zeminde tartışılması gereken yönleri olduğunu belirten Erbaş, "Bu konu gerginlik konusu yapılmamalı. Daha çok hukuki zeminde tartışılmalı. Müvekkilimiz, bu dönemde toplumsal barışın sağlanmasına yönelik önemli katkılarda bulundu. Bu kararın da bu çerçevede değerlendirilmesi gerekir. Toplumsal barışa hizmet edecek çerçevede ele almak gerekir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

DOĞAN'A DAVET..
Demokratik Toplum Hareketi (DTH) Koordinasyon Kurulu üyesi Doğan Erbaş, parti kurma hazırlığında olan Celal Doğan'ın DTH ile birlikte hareket etmesini istediklerini söyledi.

DTH Koordinasyon Kurulu üyesi Doğan Erbaş, Malatya Şelale Lokantası'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında parti kurma çalışmaları içinde olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan'ı, kendi hareketlerine davet eden Erbaş, "Büyük oranda çizgimiz birbirine uyuyor. Sayın Celal Doğan'ı hareketimize katılmasını arzu ediyoruz"dedi.

Halkın Demokratik Partisi'nin (HADEP) kapatılma davasının devam ettiğini kaydeden Doğan Erbaş, HADEP'in kapatılmaması durumunda partilerine katılım olacağını söyledi. Erbaş, "Haziran ayı sonu veya Temmuz ayı başlarında partimizi kuracağız. DEHAP'ı tamamlayan parti olacağız. "Kürt sorunu bize göre Türkiye'nin önemli sorunlarından biridir. DEHAP da bizim partimizdir. Ancak bizim partimiz daha kapsayıcı olacak. DEHAP'ı tamamlayan parti olacağız" diye konuştu.

MALATYA'DAKİ OLUŞUM..
Erbaş'ın Malatya'da yeni oluşumla ilgili temaslarını sürdürdüğü, Cumartesi günü DTH'nin Malatya örgütünü oluşturarak kamuoyuna açıklamasının beklendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız