SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Aidatında İndirim

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:57
Oda Aidatında İndirim
A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Oda tarihinde ilk kez Aidat ve Hizmet Ücretleri Tarifesi’nde indirime gidilmesini kararlaştırdı. ÇTSO 2014 yılı itibarıyla, üyelerine sıklıkla kullandığı belgelerden, gazete tasdiklerinden alınan ücretleri kaldırırken, kayıt ücreti, yıllık aidat ve bazı belgelerin ücretlerinde de yüzde 25’e varan indirime gitti. 

ÇTSO Yönetimi, Oda Kayıt Ücretlerinde, 2014 yılı itibarıyla yüzde 25’e varan indirim yaparken, yıllık aidat ücretlerinde de yine yüzde 24’e varan indirime gitti. Yıllık ücretlerde ortalama indirim oranı yüzde 13.3 olurken, yıllık aidatlarda ortalama yüzde 20.4 indirim yapıldı. ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Odanın giderlerini kısarak üye aidatlarıyla, hizmet ücretleri tarifesinde indirim yaptıklarını belirterek, “Yönetim Kurulumuz, üyelerimizin yoğunlukla kullandığı belgelerden alınan ücretleri kaldırdı. 2014 yılında bütçenin gelir kalemini oluşturan kayıt ücreti ile yıllık aidat tarifesinde ortalama yüzde 20 oranında indirim öngörülmüştür. Hizmet ücretleri tarifesinde ise, Oda kayıt belgeleri, ticaret sicil gazetesi tasdikleri, rayiç fiyatları onayı, beher tasdik ücreti, ticari kefalet onayları, imza onayları, mücbir sebep belgesi Oda ücreti, üye listeleri, kapasite raporu suret tasdiki, KOBİ onay formu tasdik harcı kalemlerinden alınan ücretler kaldırılmıştır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız