SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Başkanı Firarda!

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu zarara uğrattıkları iddiasıyla geçtiğimiz haftalarda yapılan  operasyon kapsamında gözaltında alındıktan sonra 50 bin TL kefaletle serbest bırakılan ancak savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklama kararı çıkarılan Malatya 22. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse’nin firarda olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, hakkında gıyabı tutuklama kararı bulunan ve firar eden Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse için yakalama kararı çıkartıldığını ve polis tarafından arandığını bildirdi.

Malatya'da polis tarafından 21 Haziran günü başlatılan bir operasyonda, sahte sağlık raporlarıyla ilaç alınması ve SGK'nın zarara sokulması iddiasıyla, aralarında 4 eczacı, doktorlar, ilaç mümessilleri ve eczacı kalfaları ile birlikte Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse’nin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alınan 26 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 18'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilmiş, bunlardan 10'u tutuklanırken, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise kefalet ya da adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 8 kişi arasında yer almıştı.  Ancak savcılığın, serbest bırakılma kararına itirazı üzerine Bülent Köse ve serbest bırakılanlardan 13’ü hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, haklarında tutuklama kararı bulunanların sayısı 23’e yükselmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız