SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Başkanından Suçlama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da besiciler ithal hayvan getirilmesini protesto etti.

Canlı Hayvan Pazarı'nda besicilerle birlikte basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi yerli hayvan kesimi yapmayıp ithal hayvan eti satmaktadır. Bu da besicilerimizi mağdur etmektedir" dedi.

Konuyu Vali ve belediye başkanına ilettiğini söyleyen Polatbaş, "Belediye başkanımız bir orta yolu bulacağız dedi, ancak Esenlik Şirketi genel müdürü belediye başkanına yanlış bilgi vererek, koltukları uğruna bütün fırıldakları çeviriyorlar" iddiasında bulundu.

"Türkiye'deki canlı hayvanlar üzerindeki oyunlara Malatya Belediyesi Esenlik marketler de dahil olmuştur" diyen Polatbaş, canlı hayan pazarının geçtiğimiz ay şap hastalığı nedeniyle uzun süre kapatılmasına da tepki gösterdi. Şap hastalığı konusunda önlem alamadığı iddiasıyla Tarım İl Müdürünü istifaya davet eden Bayram Polatbaş, "Tarım İl Müdürü balıkları kontrol için Fırat barajına feribot alıyor da, hayvan pazarında niye şap hastalığı ile mücadele edemiyor?" diye sordu.

Iğdır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, "Üreticileri destekleyin. Üreticinin malını aracılara bırakmayın" demesine rağmen, ithal et getirilerek besicilerin mağdur edildiğini savunan Polatbaş, hayvancılık üretiminin artmasını ve yerli hayvan kesimi yapılmasını istediklerini vurguladı.

Besici Abbas Aslan ise, "Malatya'da et tüketiminin önemli adreslerinden Malatya Belediyesi Esenlik marketler, 6-7 aydır Malatya'dan hayvan kesimi yapmıyor. Ne idüğü belirsiz hayvanların kesimi yapılıyor" iddialarında bulundu.

Konuşmalardan sonra besiciler alkış ile ithal hayvan getirilmesini protesto etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız