SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Başkanının Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile muayene ücretlerini ödememek için çeşitli yollara başvuran vatandaşları uyardı.

Malatya Eczacılar Odası'nda bir basın açıklaması yapan Bülent Köse, 1 Ekim tarihi itibarıyla SUT tebliği ile muayene ücretlerinin sağlık merkezlerine göre yeniden fiyatlandırıldığını belirtti.

Köse, "Medula sisteminde sigortalı ve hak sahiplerinin hangi sağlık kuruluşuna gittiğinin tespiti yapıldığından dolayı, reçete yazıldığı andan itibaren muayene ücretleri geçerli olmaktadır. Reçetenin nakit alınması halinde veya alınmaması durumunda, bu muayene ücretleri daha sonraki reçetelerde tahsil edilecektir. Muayene ücretleri 2. reçetede, örneğin 10 YTL ise 20 YTL provizyon sisteminde çıkacaktır. Reçetenin nakit alınması veya benzeri durumlar, muayene ücretinin ödenmesine engel değildir" ifadelerini kullandı.

Köse, vatandaşların TC kimlik numaralarıyla tüm hastanelerde muayene olabildiğini kaydederek, "Uygulanmaya başlayan tebliğ kapsamında muayene ücretleri; ikinci basamak devlet hastanelerinde 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6 ve özel sağlık kurumlarında 10 YTL olarak belirlenmiştir. Eczanede ilaç alırken vatandaşların bu parayı ödemeleri gerekiyor. Bazı vatandaşlarımız bu parayı ödememek için çözüm üretiyor. TC kimlik numaralarıyla hastalar takip edildiği için hasta devlete ücretini ödemek zorunda. Eğer bu ücretler zamanında ödenmezse ileride vatandaşlar sıkıntı yaşayabilir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız