SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Işıklarıyla 'Kudüs' Yazdılar

0
Güncellendi - 2018-05-18 04:48:39
Oda Işıklarıyla 'Kudüs' Yazdılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını yurt binalarına ışıklarla “Kudüs” yazarak protesto etti.

Malatya Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu’nda odaların ışıkları ile ‘KUDÜS’ yazıldı.

Türkiye genelinde KYK yurtlarında aynı anda saat 21:00’da başlatılan protesto da çevreden gelip geçenler binadaki oda ışıkları ile yazılan “KUDÜS” ifadesini okudular.

Öğrenciler, “Kudüs kırmızı çizgimizdir”, “Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların kalacak” ve “Kudüs bizimdir, bizim olacak” şeklinde slogan attılar.

KYK İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “Kudüs temalı bir çalışma yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu, Kudüs’ün yalnız olmadığı, Kudüs’ün kırmızıçizgimiz olduğunu,  Kudüs’ün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu ve bu yaşanan katliamların Yahudilerin yanında kalmayacağı ve bütün Müslümanların duyarlı hale getirilmesi, özelde de gençlerimizin Kudüs’e sahip çıkması adına, bugün burada yurtlarımızda yazılı bir şekilde ‘Kudüs’ yazısını yazdırdık. Bu duyarlılığı, bu farkındalığı oluşturmak için biz bu çalışmayı yaptık.” dedi.

İnönü Üniversitesi Öğrencisi Hüseyin Yıldız ise, “Bizde gençler olarak bu faaliyete tam destekle onların yanında, Kudüslü Müslümanların yanında olduğumuzu belirttik. Gerek sosyal medya mecralarında, gerekse de tavrımızı bu şekilde takınmayı uygun bulduk.” ifadelerini kaydetti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • israil size gülüyordur... (5 yıl önce)
    ne kadar ucuz ve basit şeyler ile uğraşıyorsunuz. kusura bakmayın Kudüs ü kullanıyorsunuz. bu hareketiniz eminim İsrail çok korkutmuştur. İsrail, acaba oda ışıkları bütün dünyaya mal olurum diye düşünüyorlardır. Allahtan korkun İsrail'i cesaretlendirecek basit eylemler yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (5 yıl önce)
    Filistin müslümanları ülkeye vize ile giriyorsa, sen kudüs yazan ne ola, yazmayan ne ola.....
    0
    0
    Yanıtla