SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oda Seçimlerine Erteleme

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:26:52
Oda Seçimlerine Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimlerinin Şubat ayının başında başlaması planlanan takviminin Bakanlar Kurulu kararıyla Mayıs ayına, genel başkanlık ve diğer organların seçiminin ise Ağustos ayına ertelendiğini bildirdi. Bu karar doğrultusunda, Malatya'da Şubat ayı içerisinde yapılması gereken Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası seçimlerinin de ertelendiği belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, TOBB seçimlerinin de Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldiğini kaydetti. "Birinci kademe seçimlerini Mayıs ayında, genel kurul seçimlerini de Ağustos ayına ertelenmesi konusunda bir Bakanlar Kurulu kararı kabul edildi ve Resmi Gazete'ye yayımlanmak üzere gönderildi" diyen Arınç, "Yani Türkiye'de bu işi takip eden önemli bir kesim var, onlar bilmelidirler ki; Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerinin Şubat ayının başında başlaması planlanan takvimi Mayıs ayına, genel başkanlık ve diğer organların seçimi ise Ağustos ayına ertelenmiş oldu" şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamada, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen ilgili bakanlık olan Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız