SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Odakta Rant Değil, İnsan Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, il merkezinde işyerlerini gezdi ve esnaflarla görüştü.

İnci'nin bu gezisine ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, kent merkezindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledikten sonra, mahallelerde yaptığı kahvehane toplantılarında ise projelerini açıklamaya başladı. İnci, “Bizim projelerimizin odağında rant değil, insan var” ifadelerini kullandı. 

İnci, Malatya kent merkezinde Nasuhi Caddesi ve Antepli Sokak’taki esnafları ziyaret etti. Tüm işyerlerini tek tek gezerek esnaflarla sohbet eden İnci’ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esnaflar, İnci’ye sorunlarını anlatırken belediye hizmetlerinin yetersizliğini eleştirdiler. CHP’li İnci ise belediyecilik konusunda 10 yıllık deneyimi olduğunu belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye aday olan tüm isimleri araştırıp ona göre değerlendirin” dedi. 

10 YILLIK BELEDİYE DENEYİMİ 

Esnaf ziyaretlerinin ardından Yeşilyurt Caddesi’ndeki kahvehanelerde vatandaşlarla toplantılar yapan İnci, burada ise bazı projelerini anlattı. İlk önce kendisi hakkında bilgiler veren CHP’li Hakan İnci, inşaat mühendisi olduğunu belirterek, “2 alanda mastırım var. Bunlar biri kamu ihale yasası diğeri ise belediye yasası olmak üzere ikisi de direk belediyeyi ilgilendiren konular. 10 yıllık da belediyecilik deneyimim var. Edirne Belediyesi’nde İmar Komisyonu Başkanlığı ve Trafik Komisyonu Başkanlığı yaptım” ifadelerini kaydetti.

“TRAMBÜS ZATEN YATAR”

Belediyecilikte deneyimli olduğunu vurgulayan İnci, projelerinden bahsederek şunları söyledi: “Biz Malatya’yı belli başlı başlıklar altında değerlendiriyoruz. Bunlardan birisi trafik. Hepimiz bu trafiğin içindeyiz. Dün benim trafik mühendisi arkadaşım buraya geldi. Şu anda bütün düğüm noktalarında, kavşaklarda sayımlar yapıyoruz. O sayım sonuçlarını sizlere açıklayacağız ve sorunları nasıl çözeceğimizi de detaylarıyla anlatacağız. Yani bizim bütün projelerimiz bilimsel olacak. Trambüs meselesi var biliyorsunuz, biz bu projenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Zaten dün belediye başkanı açıklama yapmış, seneye Aralık ayında açılacağını söylemiş. O proje yatar zaten, onu söyleyeyim.

“İMAR ÇARPIKLIĞI VAR, MALATYA’YI YENİDEN PLANLAYACAĞIZ”

Diğer bir başlığımız olan imar konusunda da birçok çarpıklık görüyoruz. Biz geldiğimizde Malatya’yı baştan aşağıya yeniden planlayacağız. Yolların hali ortada, kaldırımların hali ortada. Ben bu konuların uzmanıyım, ayrıca şehir plancısı arkadaşlarım Ankara’dan geldi, şehir planlarını aldık, bunları da çalışıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra hepsini sizlere anlatacağız. 

“ONLAR BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİ, SÖYLEMEK BİLE AYIPTIR”

Benim şimdi burada size otopark yapacağım demem bir proje midir? Otopark zaten şu anda yaşam standartları gereği olması gereken bir şey. Ben kalkıp da size böyle 5-6 katlı proje çizdirip getirip otopark yapacağım desem popülizmden başka bir şey olmaz. O tür şeyler zaten belediyelerin asli görevidir ve tabi ki yapacağız. Bunları söylemek bile abesle iştigaldir, ayıptır.”

Köyleri ve ilçeleri, kimseyi mağdur etmeden planlayacaklarını kaydeden CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, “Biliyorsunuz köyler ve ilçeler de bize bağlı olacak. Buraları da Malatya’yla bütünleşecek şekilde planlayacağız. Oradaki evleri ve yolları planlarken kimseyi mağdur etmeden, en verimli olacak şekilde çalışacağız” ifadelerini kaydetti.

11 İLÇEDE GENÇLİK MERKEZLERİ YAPILACAK

İnci, sosyal projeleri çok önemsediklerini anlatarak şöyle devam etti: “Sosyal projeler ise bir diğer başlığımız. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri hariç, geriye kalan 11 ilçede gençlik merkezleri yapacağız. Bu merkezlerde gençlerimiz kitap okuyacaklar, satranç oynayacaklar, yani pek çok sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirecekler. Bazı ilçelerimizdeki gençlik merkezlerimizde de yüzme havuzları olacak. Gençlerimizin, çocuklarımızın derelerde, sulama kanallarında yüzmek isterken boğulduğunu biliyoruz, bunların bir kısmı yüzme bilmemekten kaynaklandığı için bu yüzme havuzlarını hayata geçireceğiz. 

YAŞLILAR KÖYÜNDE HİZMETLER ÜCRETSİZ OLACAK

Özellikle kenar mahallelerde, yani gelir seviyesi düşük yerlerde yaşlılar için ‘Yaşlılar Köyü’ adı altında tesisler yapacağız. Oraya gelip zaman geçiren yaşlılarımıza çeşitli imkanları ücretsiz olarak sunacağız. Okuma salonu, televizyon izleme odası, gazete köşesi, oyun masaları gibi imkanlar olacak. Buralarda yaşlılarımız çay, kahve parası ödemeyecekler. Yaşlı merkezlerindeki tüm hizmetler ücretsiz olacak, ayrıca ücretsiz ulaşım kartları vererek yaşlılarımızın bu tesislere ulaşımını da üstleneceğiz. 

HASTASI OLANLAR İÇİN BELEDİYE KONUKEVİ

Yapacağımız en önemli sosyal hizmetlerden birisi de şu olacak: Köylerde, ilçelerde hastası olanlar şehir merkezine geldiklerinde konaklayacakları yer sorunu yaşıyorlar. ‘Belediye Konukevi’ yaparak, hastası olduğu için şehre gelen ve geceyi burada geçirmek zorunda kalan hemşerilerimizi ücretsiz misafir edeceğiz.”

HAKAN İNCİ’YE İLGİ YOĞUN

Daha pek çok projeleri olduğunu belirten İnci, bunları önümüzdeki haftalarda aşama aşama açıklayacaklarını ifade ederek, “Bizim projelerimizin odağında rant değil, insan var. Belediyenin kaynaklarını, tüm Malatyalıların eşit şekilde faydalanabilecekleri şekilde kullanacağız” dedi. 

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan CHP’li İnci, gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel seçimleri kazanacaklarına inandığını kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız