SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Odalardan Soruşturma

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep ve Kayseri Sanayi Odaları ile Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Isparta, Uşak, Niğde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından, Dış Ticaret Müsteşarlığı nezdinde, pamuk ipliği ithalatına yönelik korunma önlemi soruşturması açıldığı bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın tamamlanarak 11 Ağustos 2008 tarihli resmi gazetede yayımlandığı ve karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Buna göre 52.05 başlığında sınıflandırılan; dikiş ipliği hariç, ağırlık itibariyle yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren ve perakende olarak satılacak hale getirilmemiş olan, pamuklu dokuma ve örgü kumaş sanayinde temel girdi olarak kullanılan pamuk ipliğinin ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanacaktır. Soruşturma kapsamında "İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulunca" Kahramanmaraş ve Gaziantep'te bulunan pamuk ipliği üreticisi firmalar ve İstanbul ile Denizli'de bulunan pamuk ipliği kullanıcısı firmaların üretim tesislerinde, yerinde inceleme yapılmıştır. Ayrıca yerli üreticilerin, ithalatçıların, ihracatçıların, yabancı ülke temsilciliklerinin ve diğer ilgili taraflardan da görüşler alınmıştır. Kurulun yapmış olduğu soruşturma neticesinde, 52.05 Gümrük tarife numarasındaki pamuk ipliğinin ithalatının özellikle son dönemde ani ve önemli oranda arttığı; bu artışın yerli üreticilerin ekonomik göstergelerinde bozulmalara neden olduğu, ithalat dışındaki faktörlerin söz konusu bozulma üzerinde etkisi olmadığı belirtilmektedir. Ayrıca, soruşturma yapılan 52.06 ve 52.07 Gümrük tarife numarasındaki pamuk ipliklerinin ithalatında, yerli üretim üzerinde ciddi zarar ve ciddi zarar tehdidi oluşturacak ve korunma önlemi alınmasını gerektirecek koşulların oluşmadığı belirtilmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız