SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ödeme Kolaylığı Sağlandı'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdürü Mesut Baytekin, "Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla Türkiye genelinde 98 bin 314 çiftçimizin borcuna yeni bir ödeme kolaylığı sağladı" dedi.

Borçlandırma yapılandırılmasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdürü Mesut Baytekin, "Borçlarını ödeyebilmeleri için çeşitli kolaylıklar sağlanmasına rağmen, borçlarını ödeyemeyerek icra takibi aşamasına gelen ortaklarımızdan; borçlarının faizlerinden belirli bir indirim yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilecekleri şeklinde talepleri gelmiş olup bizlerde bu talepleri Genel Müdürlüğümüze iletmiş bulunuyoruz.

Bu bakımdan, 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle kanuni takip hesaplarında borcu bulunan ortaklarımızın bu borçlarını ödenebilir hale getirebilmek için yeni bir ödeme kolaylığı sağlanmıştı.

Kanuni takip hesaplarında kayıtlı alacaklarınızın defaten veya taksitlendirme suretiyle tahsilini sağlamak amacıyla Merkez Birligi Yönetim Kurulu karar gereği 98 bin 314 çiftçimizin borçlarına ödeme kolaylığı getirildi" diye konuştu.

Baytekin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"1 Haziran 2010 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle kanuni takipte borcu olan ve müracaat eden ortakların (kefilleri ve varisleri dahil) borçlarına; vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi oranı yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanacak.

Ortaklar 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren ortağı oldukları kooperatiflere müracaat edebilecekler. Bu suretle hesaplanacak yeni borçlarını defaten ödeyebilecekleri gibi, yeni borcun asgari yüzde 30' unu peşin ödeyerek. Kalanını da 2 yılda 2 eşit taksit halinde de ödeyebilecekler.

Borcunu taksitlendiren ortaklarımızla ilgili olarak daha önceden mal beyanında bulunmama; ve taahhüdü ihlalden kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin davalardan vazgeçilecek. Açılmış ceza davaları düşürülecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız