SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödemeler Yapılıyor

A- A+ PAYLAŞ
 
Bu yıl yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, ürünleri hasar gören çifçilerden sigorta yaptıranlara hasar ödemesi yapılmaya başlandı. 
 
TARSİM Malatya Bölge Koordinatörlüğü konuyla ilgili yapılan açıklamada,  ,"Risk inceleme ve hasar tespit operasyonlarının aralıksız devam ettiğini belirten Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora, 2011 yılında hasar tespiti yapılmış dosyalar için 118 milyon TL ödeme yapıldığını ve önümüzdeki günlerde de ödemelerin devam edeceğini ve yıl sonuna kadar tahminen 105 milyon TL daha ödeme yapacaklarını açıkladı. Bora, bu şekilde sistemin başlangıcından bu yana yaklaşık 510 milyon TL'lik tazminat ödenmiş olacağını sözlerine ekledi. Küresel ısınma sonucu iklimsel değişimlerin ortaya çıktığını, afet boyutunda meteorolojik olayların yaşandığı ve bu sebeple 2011 yılındaki bitkisel üretimde meydana gelen hasarlarda artış yaşandığını belirten Bora, bu yıl Türkiye genelinde hemen hemen her bölgede özellikle şiddetli dolu yağışları nedeniyle tarım ürünlerinde çok ciddi zararlar meydana geldiğini söyledi. Bora, oluşan zararların hasar tespit işlemlerinin tamamlandığını, hazırlanan hasar tespit raporlarının titizlikle incelenerek sonuçlandırıldığını, teminat kapsamındaki riskler için tazminat hesaplarının yapılarak, süratle sigortalılara ödendiğini belirtti. Bitkisel Ürün Sigortaları'nda 2011 yılı hasar ödemelerinde en büyük payın yüzde 74'lük oranla dolu hasarı olduğuna dikkati çeken Bora, dolu hasarını sırasıyla, don, fırtına, sel-su baskını, yangın gibi hasarların takip ettiğini, Çiftlik Hayvanları Sigortaları'nda ise; hasar ödemelerinde en büyük payın yüzde 45'lik oranla, Mecburi Kesim olduğunu ve bunu sırasıyla, Ölüm, Yavru Ölümü ve Yavru Atma gibi hasarların takip ettiğini belirtti" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız