SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ödemeyeceksen Birliği Destekle..''

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Miraç Akdoğan, "Kamu çalışanlarına yapılan zamla hükümet memurlarla dalga geçmiştir"dedi.

Partinin Malatya il binasında, il başkanı Soner Gökçe ve merkez ilçe başkanı Mehmet Bulgurlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Miraç Akdoğan, hükümetin memur zammını değerlendirdi. Yapılan zammı çok az bulduklarını söyleyen Akdoğan, "Yapılan zam ile kamu çalışanlarının Ramazan ayı zehir edildi. Kamu çalışanları, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir şekilde fedakarlık etmeye devam edeceklerdir. Yoksulluk sınırının bin 650 lira, açlık sınırın 350 Yeni Türk lirası olduğu ülkemizde, asgari ücretle geçinmek zorunda kalan insanlarımızı, ki bunların sayısı 5 milyondur. Maalesef ülkemizde 5 milyon işçimiz, açlık sınırın altında maaşla çalışmaktadır. Yani devlet, kendisini, kamuyu temsil eden memurunu yoksulluk sınırının altına mahkum etmiştir" şeklinde konuştu.

"Yüzde 4 artı 4 yüksek maaş alanlara, yüzde 3 artı 3 düşük maaş alanlara zam yaparak memurlarla dalga geçilmiştir"diyen Akdoğan,çiftçi ve esnafların da sıkıntıda olduğunu dile getirdi.

Hükümetin görev yaptığı yaklaşık 4 yılda, 500 bin esnafın kepenk kapattığını, 30 bin sanayicinin işi bırakma zorunda kaldığını öne süren Akdoğan, çiftçinin perişan olduğunu, buğdayın kilosunun 300-320 kuruşa alınıp üreticinin zarar ettiğini, bu gidişle İsrail'in buğdayına muhtaç hale gelineceğini ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Temmuz 2006 tarihinde Malatya'da yaptığı konuşmada, kayısı üreticilerine 35 milyon YTL don zararı ödeyeceği müjdesini verdiğini, ancak bugüne kadar ödeme yapılmadığını aktaran Akdoğan, "Bu ödeme afet kanuna göre yapılacak. Dolayısıyla şartlar uymadığından ya ödeme yapılmayacak ya da çok az üretici yararlanacak. Başbakan ya sözünü tutmalı veya bu para şartlar uymadığından afet kanunu kapsamında ödenemeyecekse, Kayısıbirlik'e 35 milyon YTL kredi verilerek kayısıya destek sağlanmalıdır."diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız