SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ödeneği de Hazır..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisi ihalesinin Mayıs ayında yapılacağı ve 2010 yılı ödeneğinin de hazır olduğu bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek, burada TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem'den bilgiler aldı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ne ait arıtma tesisinin bulunduğu alanın 650 dönem olduğunu ve buradaki 150 dönümlük alanın 2. OSB'ye devredilerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildiğini belirtti. Erkoç, mevcut arıtma tesisinin 24 bin metreküp kapasite ile çalıştığını, ancak bunun Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların hızlı bir şekilde artması ile mevcut potansiyeli karşılayamadığını kaydetti.

Bir taraftan sanayileşirken, diğer taraftan çevrenin kirletilmemesi gerektiğini kaydeden Erkoç, "Yeni arıtma tesisinin proje ihalesini geçen yıl yapıp, bitirdik. Projeleri onay için bakanlığa sunduk. Buradaki sıkıntımız şuydu, 650 dönümlük alan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olduğu için, Bakanlık bizden yeni tesis için 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne ait tapuyu istiyordu. Bizde 150 dönümlük alanı 2. Organize Sanayi Bölgesi uhdesine aldık. Bunu bakanlığa gönderdik. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma
tesisi yapımı yatırım programına alındı. Mayıs ayı içinde ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Yeni arıtma tesisinde kimyasal ayrıştırmada yapılacak. Günün şartlarına biraz daha uyumlu olacak. Umarım bu sorunumuzu en kısa sürede çözeriz, çevreye karşı olan duyarlılığımızı da ortaya koymuş oluruz" şeklinde konuştu.

2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ise, proje için 2 milyon TL tutarında kredi ödeneğinin çıktığını belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, "Arıtma tesisinin yapımı ile hem Şahnahan bölgesindeki problem ve hem de Karakaya Barajı'nın kirlenmesi ile ilgili problem ortadan kalkmış olacak. Biz milletvekilleri olarak bu sorunun çözümü için her türlü desteği vereceğiz. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndaki proje ile ilgili dosyaları takip edeceğiz. Sanayi ve ticaret Bakanımız ile görüşüp, projeyi zamanında ihaleye çıkartamaya çalışacağız. Buranın ihalesini biran önce başlatalım. Projenin bir an önce
hayata geçmesi için Ankara'da yapılması gereken tüm girişimlerde bulunacağız. Projenin zaten teknik çalışmaları bitmiş durumda" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız