SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödeneğin Yüzde 9'u Eğitime

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, 2009 yılı yatırımları anlatıldı, 2010 yılı programları ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, yatırımcı daire müdürleri ve ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "2009 yılı sonu itibarıyla toplam bin 391 projenin, 948'i tamamlanmış, 263'ü devam etmekte, 17'si ihale aşamasında ve 163 projeye ise genel olarak ödenek yetersizliği nedeniyle başlanamamıştır" dedi.

Vali Saran, 2010 yatırımlarıyla ilgili de özetle şunları belirtti:

"7 sektörde toplam 174 adet proje yer almaktadır. Ancak bazı kuruluşlarımızın yatırım programı henüz kesinleşmemiştir. Projelerin 81 adedi belediyelere aittir. 2010 yılı yatırım projelerinin toplam tutarı 3 milyar 33 milyon TL olup, yılı ödeneği ise 165 milyon 791 bin TL'dir. 2010 yılı programında belli olan ödeneklerin yüzde 50'si tarım, yüzde 21'i diğer kamu hizmetleri, yüzde 10'u sağlık, yüzde 9'u ulaştırma, yüzde 9'u eğitim ve yüzde 1'i ise enerji ve madencilik sektörüne aittir."

Saran, konuşmasında, özellikle kurum ve kuruluşların altyapı hizmeti yaparken, ilgili birimlerle temas kurulup planlama yapılmasını önererek, "Eğer kurumlar arasında koordinasyon olmazsa yollarımız köstebek yuvası gibi olur. Bir yol yapılacaksa, TEDAŞ, PTT, doğalgaz, içme suyu ve kanalizasyon koordinesi yapıldıktan sonra o yola başlanılmalıdır" şeklinde konuştu.

1 Mart'ta başlatılıp Haziran ayına kadar devam edecek olan en güzel çevre düzenlemesi ödülü hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Saran, "Bilindiği gibi çevre düzeni konusunda komisyon kuruldu. İlçe ve belde belediyeleri denetlenip, görsel, estetik ve temizlik değerlendirilmesi yapılacak. Derecece alacak belediyelere ödüller verilecek" dedi.

Vali'nin konuşmasından sonra yatırımcı daire müdürleri, kendi alanlarıyla ilgili hizmetler hakkında bilgi aktardılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız