SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödenek Var, Proje Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı oturumlarına devam etti.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, gündeme ilişkin maddeler görüşüldü.

Gündemde, "İl Özel İdaresi kanununun 45. maddesi uyarınca bütçe hazırlama yetkisi il valisine verilmiş olup, kanunun 10 maddesi B fıkrası uyarınca bütçede kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapmak yetkili ise İl Genel Meclisine verilmiştir. Valiliğimize gönderilen İlimizde sulama işi yapılan ve yapılacak projeler için 2010 yılı Malatya İl Özel İdaresi mali bütçesi ödeneğinden 8 milyon 220 bin TL ödeneğin ilçelere göre paylaşımının yapıldığı görülmüştür. Ancak ödenek ayrılan bazı
ilçelerimizde sulama projelerinin bulunmadığı, bazı ilçelerimizde ise gerek su gerekse fiziki konumlardan dolayı proje yapılamayacağı İl Özel İdaresiyle yapılan istişarede anlaşılmıştır. Söz konusu sulama suyuna ilişkin ödeneğin daha etkin, verimli ve rantabl kullanımını sağlamak için İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca hazırlanan veya hazırlanacak projelerde kullanılması için 6 Nisan'da alınan 63 sayılı kararın İl Özel İdaresi kanunu uyarınca 15. maddesi uyarınca yeniden görüşülmesi" kararı Vali Ulvi Saran tarafından iade edildi. İl genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, detaylı görüşülmesi amacıyla konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesini oylama sundu. Konu oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız