SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ödenek Verilirse Çözeriz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:42
A- A+ PAYLAŞ

Kale ile Pütürge ilçesi arasındaki Malatya-Pütürge yoluna alternatif olarak açılan yol güzergahı üzerindeki Uzun Hasan Yolu üzerinde yapılan mescit ve mesire yerinin açılışı düzenlene törenle yapıldı. 

Törene Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Vasip Şahin, “Aluçlu köylerinin bugün en öne çıkan problemi yol meselesi. Yolun önemli bir kısmı halledilmiş. Yolu açmak önemlidir. Yolun alt temelini hazırlayabilmek önemlidir. O noktada bir ilerleme sağlanmış. Bakanlıktan yaklaşık 1.5 milyon TL tutarında bir ödenek talebinde bulunduk. O ödenek tahsis edildiği takdirde bu yıl yol sorununu çözeriz diye ümit ediyorum. Sayın vekillerimiz konuyu takip ediyorlar” dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, “Aluçlu, İzollu, Kale, Pütürge ve Doğanyol bölgesini coğrafyası aynı. Pütürge’de kışın Kubbe Dağı hakikaten geçilmez oluyor. Buranın tünel yapılmasını arzu ediyorlar. Buranında bu şartlarda tünel yapılması mümkün değil. Diğer taraftan da burada Aluçlu köylerimizde gerek Pütürge ve gerekse de Malatya bağlantılarında bir sıkıntı olduğunu gördük. Dolayısıyla bu güzergaha başlanılması bir program dahilinde başlanıldı. Ancak işler biraz burada yavaş yürüyor. Pütürge tarafından olan kısım yaklaşık 18 kilometrenin asfaltı yapıldı, bu senede 13 kilometre yapılacak. Ama daha fazlasını, tümünün arzu yapılmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda da sayın valimiz bakanlığa yazı yazdılar ve ödenek talebinde bulundular. O ödeneğin gerçekleşmesini sağlarsak, bu yolun asfaltlanmasını bu yıl sağlamak için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz. Bu güzergah hem 8 köyün yolu, aynı zamanda da 2 ilçenin yolu. Bu yıl içerisinde geri kalan kısmını tamamlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Son dönemlerde kırsal kesimlerde yapılan yatırımlar, yapılan yollar, içmesuyu projeleri takdire şayan. Büyükşehir ile birlikte yeni bir süreç başlayacak. Yeni dönem içerisinde bu hizmetlerin daha da artarak geleceğini ben burada özellikle vurgulamak istiyorum. Özel İdarelerin kapanıp belediyelere bağlanması ile birlikte orada Özel İdare’nin gücü ile birlikte Belediye’nin gücü birleşmiş oluyor. Belediyeler çok daha güçlü ve teknik personele sahip olacak. Şehir merkezlerinde hizmetler arttığı gibi kırsalda da hizmetlerin artışı olacak. Bugüne kadar gelen hizmetler yeni dönemde daha da artacaktır” diye konuştu.

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kubbe Dağı’ndaki sıkıntıdan dolayı kendisinin Pütürge Kaymakamı olarak görev yaparken alternatif yol güzergahını 2009 yılında Pütürge tarafından başlattıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından mesire yeri ve mescit düzenlenen törenle açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız