SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ödenek Verilirse..'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Ankara - Van yolu olarak bilinen ve 16 ili batıya bağlayan Darende karayoluna ödenek verilmesi halinde başlayacaklarını belirtti.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Meclis 2. Başkanı Yunus Kılıç'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi'nde meclis üyelerine karayolları çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları 8. Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, "En sıkıntılı yollarımızdan olan Darende ilçe karayoluna ödenek verilmesi durumunda bu yol yapılacak. Çünkü, bu yol, Ankara - Van arasında 16 ili batıya bağlayan yoldur. 40 kilometre sıkıntılı. Gürkaynak ile Kürecik Köyleri arasında 2 kilometre tünel açmak gerekiyor. Bu da büyük maliyetli. Eğer ödenek verilirse bu mevkide iyileştirme çalışması yapılacak" dedi.

Levent Tohma Irmak boyu güzergahından yeni yol açılması konusunun da yerinde incelendiğini ve verimli olmadığından vazgeçildiğini aktaran Gülhaş, Malatya- Sivas karayolu Hekimhan ilçesi mevkiinde üç kara nokta bulunduğunu, bunun için de 1,5 - 2 milyon YTL ödenek gerektiğini, ödenek sağlanması halinde bu kara noktaları da iyileştireceklerini vurguladı.

Gülhaş, İl Genel Meclisi'nin yapılması yönünde karar alıp önerdiği Yazıhan İlçesi Tohma Köprüsü'nden hava alanına ve oradan Akçadağ Kağıt Fabrikası'na kadar yol açılması teklifini de değerlendirmeye aldıklarını söyledi.

Malatya'da 2002 yılına kadar 32 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2003-2006 yılları arasında 98 kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkat çeken Turan Gülhaş, 47 kilometrede ise bölünmüş yol çalışmasının devam ettiğini, tüm bölünmüş yollara 2007 yılı birim fiyatlarıyla 70 milyon YTL harcandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız