SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödeneksizlikten mi Durdu?

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:05:30
Ödeneksizlikten mi Durdu?
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve İstasyon Virajı ile Beylerderesi Viyadüğü arasındaki güzergahı kapsayan çevre yolu batı çıkışı yol yapım ve genişletme çalışması durdu. Haziran ayı sonlarında başlayan ve İstasyon virajı ile Fahri Kayahan Bulvarı’nı kapsayan ve yıl sonuna kadar bitirileceği ilan edilen 1. etap güzergâhta çalışan  yüklenici firmaya ait araçlar güzergahı terk etti. Çevreyolu batı çıkışında çalışmalar tamamen dururken, Tavşantepe- Darende, Üniversite- Hacıhaliloğlu ve Battalgazi kavşağı alt geçit yapım çalışmaları ise minimum düzeye düştü. Çalışmaların tamamen durmasına Malatya Belediyesi, Karayolları ve yüklenici firmalar tarafından farklı iddialar dile getirildi. 

Yüklenici firmanın ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını, fakat bu sıkıntılarını yeni bir ortak alarak aştığını ve çalışmalara Çarşamba gününden itibaren  başlanacağını belirten Malatya Belediyesi yetkilileri, "Sorunun giderilmesi ve çalışmaların en kısa sürede başlaması için Karayolları yetkilileriyle Elazığ ve Malatya’da toplantılar yapılıyor. Görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Sorunlar çözüldü”  diyerek çalışmaların durmasına firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntının neden olduğunu iddia etiler.

Çalışmaların durmasının söz konusu olmadığını belirten Karayolları yetkilileri ise “Yol yapım ve genişletme çalışmasının durması söz konusu değildir. Güzergahta TEDAŞ direklerinin kaldırılması ve şebeke hattının yeraltına döşemesi çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. TEDAŞ işlerini bitirir bitirmez yüklenici firma çalışmalarına başlayacak.” diyerek, çalışmaların durmasının TEDAŞ’tan kaynaklandığını belirttiler. 

Çalışmaların durmasını veya yavaşlatılmasını doğrulayan yüklenici firmalara yakın kaynaklar ise “Bakanlık ödenekleri durdurmuş durumda. Hak edişlerimizi zamanında veya hiç alamıyoruz. Ödemelerimizi zamanında yapamayınca da cezai işlemlere maruz kalıyoruz. Devletin cezai işlem yaptırımı var ama bizim öyle bir yaptırım gücümüz yok” diyerek ödeneklerin zamanında ödenmemesinin kendilerini her anlamda sıkıntıya soktuğunu belirtiler. 

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız