SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ödenmemiş İşçi Alacağı Yoktur''

A- A+ PAYLAŞ

Bir grup işçisinin hafta içinde, 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemle gündeme gelen Malatya İplik Fabrikası'nın bağlı olduğu Anateks Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Mahmut Çalık adına 3 avukatının imzasıyla yapılan açıklamada, eylemci grubun iddialarına yanıt verildi.

Mahmut Çalık vekilleri imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

"1-10 Ağustos Perşembe günü Malatya İplik İşletmemizde bir sıkıntı olmuştur.

2- Sıkıntıyı çözmek için giden personel müdürümüze bazı kişiler saldırarak darp etmişler ve burnunu kırmışlardır. Konu savcılığa intikal ettirilmiş olup, avukatlarımız hukuki takibi yapmaktadırlar.

3- Çalışanlarımızın 3-4 aylık maaş ödenmemesi söz konusu değildir. Fabrikalarımızda çalışan işçilere maaş ödemeleri her ayın 10'u ve 20'si arasında yapılmaktadır. Ödenmemiş hiçbir işçi alacağı yoktur.

4- Grubumuzda 4.400 kişi çalışmakta olup, hepsi SSK'lıdır.

5- Grup şirketlerimizin Malatya ekonomisine yıllık 400 milyon dolar katkısı vardır. Biz Çalık ailesi olarak bütün yatırımlarımızı Malatya'ya yapıyoruz. Çünkü Malatya bizim için ana ocağıdır. Doğduğumuz topraklarda haptığımız ticari ve sosyal hizmetler tüm Türkiye tarafından takdir edilmektedir. Bunlar Malatya dışındaki Doğu Anadolu vilayetlerine nasip olmayan yatırımlardır.

6- Yanlış yönlendirilen birkaç kişinin kötü niyetli eylemleri ile gerek çalışanımıza gerek ilimiz ekonomisine büyük zarar verdiği aşikardır.

7- Yapılan haberlerle ilgili olarak iş bu beyanımız kamuoyuna duyurulur.

Anateks Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık vekilleri Av. Muhammed Yalçınkaya, Av. Haşim Cengil, Av. Reha Hotar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız