SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Ödenmiş Bedeller’ Sahnelenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:01
‘Ödenmiş Bedeller’ Sahnelenecek
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat; ‘Ödenmiş Bedeller’ adlı tiyatro oyunuyla anlatılacak. 28 Şubat sürecini anlatan ‘Ödenmiş Bedeller’ adlı tiyatro oyunu 27 Şubat Perşembe günü 19.30’da Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Ömer Konakçı’nın uyarlayıp yönettiği ‘Ödenmiş Bedeller’ adlı tiyatro oyunu Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan kitaptan hazırlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “28 Şubat bizlere çok acı hatırları hatırlatıyor. 28 Şubat bir post model darbenin adı. 28 Şubatta birçok mağduriyetler yaşandı birçok memur arkadaşlarımız özellikle üniversiteli öğrenci kardeşlerimiz başörtüsünden dolayı kamusal alan uydurularak görevlerine son verildi işlerden atıldılar. Bu süreç içerisinde binlerce kişi binlerce aile büyük acılar yaşadı. Peki ne adına yapıldı bu yapılanlar derseniz; kamusal alanda başörtüsü ile çalışılamaz burası kamusal alandır denildi. Dolayısıyla kamusal alan yalanıyla birçok mütedeyyin arkadaşımız devlet memuru olarak öğrenci olarak görevlerine son verildi. Bununla birlikte maalesef birçok ailede travmalar yaşandı. Hatta bazı ailelerde ayrılmalar söz konusu oldu. Bir kısım öğrenciler yurt dışına gidip okumak zorunda kaldı. Yine öğretmen arkadaşlarımız mezun oldukları üniversite mezunu olmalarına rağmen farklı yerlerde çalışmaya başladılar bazıları da işsiz kaldılar. Biz diyoruz ki bu tip olumsuzluklar ülkemizde bir daha yaşanmasın bu tür post model darbeler bir daha tekerrür etmesin. Bu anlattıklarım üzerine eğitim bir sen eğitimciler birliği sendikası olarak bu süreçte yaşanılanları ortaya koyalım özellikle kitaplaştıralım ve gelecek nesillere birer örnek olarak aktarırsın diye bir çalışma yapıldı. Bu çalışma neticesinde ödenmiş bedeller unutulmasın adı altında kitap yayınlandı genel merkezimiz tarafından. Bu ödenmiş bedeller unutulmasın kitaplarında maalesef 28 Şubat sürecinde yaşanan bu travmalar, bu olumsuzluklar, belki de ülkemiz için toplumumuz için yüz karası olan yaşanmışlıklar gündeme geldi” dedi.

Yıldırım, 28 Şubat’ta yaşananların tiyatro oyunuyla anlatılacağını kaydederek, “Malatya Eğitim Merkezin tiyatro kulübü tiyatro ekibi ödenmiş bedeller unutulmasın eserimizden esinlenerek ödenmiş bedeller yani bir 28 Şubat tiyatrosu adı altında bu süreci tiyatrolaştırdılar. Allah kısmet edersen 27 Şubat Perşembe günü 19.30'da sabancı kültür merkezinde bu tiyatro sahnelenecektir. İsteğimiz şu ülkesini seven geçmişte yaşanan bu olumsuzlukları travmaları bir nebze olsun tekrar hatırlamak ve bu sürecin ne kadar yanlış olduğunu bir daha yaşanmaması gerektiğini düşünen herkesi bu tiyatromuza bekliyoruz. Oyunumuz halka açıktır. Özellikle bu oyunu ortaya koyan oyunlaştıran halk eğitim merkezi tiyatro ekibimize müteşekkiriz müdürümüz başta olmak üzere. Emeklerine yüreklerine ellerine kollarına sağlık diyoruz” diye konuştu.

Oyunun Yazarı ve Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Usta Öğreticisi Ömer Konakçı, “Cumhuriyet tarihimizin en karanlık dönemi ve demokrasimize vurulan kara bir leke olan 28 Şubat sürecini o süreçte yaşanılanları biz sahneye taşıyacağız” ifadesini kullandı.

Konakçı, oyunu iki defa sahneleyeceklerini belirterek, “Oyunumuz hazır inşallah oyunumuzu ilk defa Malatya’da sahneleyeceğiz. 27 ve 28 Şubatta. Eğitim bir-Sen’in ödenmiş bedeller adlı kitabından hazırladık oyunumuzu Oyuncu arkadaşlarımız özverili ve istekli bir şekilde hazırlandı” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız