SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ödeyemedim, İcra Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, 1999 yılında eşinin tedavisi için senet imzalayan Mehmet Sevim'e 6 bin 930 YTL'lik borcu için icra geldi.
Adıyaman'a bağlı Hasan Kendir köyünde yaşayan Mehmet Sevim, hamile eşi rahatsızlanınca hastaneye götürdü.

Adıyaman'dan Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilen eşi Zeynep Sevim'i hastaneye götüren Mehmet Sevim, Yeşil Kart'ının vizesi bittiği için burada senet imzaladı. Bin 560 YTL'lik borcu için senet imzaladığını söyleyen Mehmet Sevim, bu arada yenilediği Yeşil Kart'ının hastane yönetimi tarafından kabul edilmediğini ifade etti. Eşinin hastanede sezeryanla yaptığı doğum sonucu bebeğin ölü dünyaya geldiğini anlatan Mehmet Sevim, tedavi masrafı olan bin 530 YTL'yi ödeyemediği için Malatya Valiliği'nin yardımları sonucu eşini hastaneden çıkarabildiğini iddia etti.

Aradan yıllar geçtikten sonra kendisine gelen icrayla şaşırdığını belirten Mehmet Sevim, "Hastane yetkilileri hastamızı bırakmadığı için Malatya Valiliği'ne çıkarak konuyu anlattım ve onların yardımıyla hastaneden ayrıldık. Köye geldikten 3 ay sonra bana borcumu ödemem için kağıt geldi. Hastane masrafları için bin 560 YTL'lik senet imzalamıştım. Bu parayı ödeyemedim. Bu borç şimdi 6 bin 930 YTL oldu. Avukatlar ve haciz memurları köye gelerek evimdeki eşyalarıma haciz koydu" iddiasında bulundu.

Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım talep eden çiftçi Mehmet Sevim, "Ben her yaz kaysı, patates ve pamuk toplamak için başka illere ırgat olarak gidiyorum. Bu parayı benim ödemem mümkün değil. Bana yardım etmeleri için Adıyaman Valiliği'ne dilekçeyle müracaat edeceğim. Hastane 1999 yılında Yeşil Kart'ımı yenilediğim vizesini kabul etse bunlar başıma gelmezdi" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız