SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'deki Olayı Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:54:14
ODTÜ'deki Olayı Protesto
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Müslüman Öğrenciler İnisiyatifi, ODTÜ yerleşkesindeki mescit tartışmalarıyla ilgili eylem yaptı.

Cuma namazı sonrası yerleşkedeki caminin yanında toplanan üniversite öğrencileri, 'ODTÜ yıkılsın üniversite kurulsun' pankartı  ve 'Kim olursa olsun zalime karşı kim olursa olsun mazlumdan yana', 'Sizi rahatsız etmeye geldik', 'Sırtını Allah'a yaslayandan başka herkes kendi kuyusunu kazıyor' dövizleriyle yaşanan olayı kınadı.  

İnönü Üniversitesi Müslüman Öğrenciler İnisiyatifi adına basın açıklamasını yapan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Tarık Cemiloğlu, "Saldırgan çeteler unutmasın ki, bu saldırılar inanç değerlerimizden bizi bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun. ODTÜ'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, seccadelerimize kirli ellerini uzatan karanlık güruhu lanetliyoruz" dedi.

Cemiloğlu, ODTÜ içerisinde yaşanan olayın ilk olmadığını iddia ederek, "ODTÜ'de konuşlanan adeta kendilerini ODTÜ'nün sahibi olarak gören kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber çeteler, namaz kılan öğrencilere saldırmış ve bazı öğrencileri darp etmişlerdir. Namaza yönelik bu ciddi provokasyon karşısında Müslüman gençlerin sağduyulu yaklaşımı, bir çatışmanın yaşanmasını engellemiştir. ODTÜ içerisinde bu yaşananlar ilk değildir. Daha öncede benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır. Üniversitesi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir" diye konuştu. 

"Namaz kılan öğrenciler darp edilmiştir"

Namaz kılan öğrencilerin takip edilerek, darp edildiğini ileri süren Cemiloğlu, şunları söyledi: "Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak, İslam'a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ'de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife, Müslüman gençlerin bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen provakatif saldırılardan vazgeçmemektedirler. Yaklaşık bir senedir İslami değerlere karşı hazımsız davranan bu provokatörler, adete sürek avı başlatarak, namaz kılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişlerdir. Bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir. Namaz kılan gençlere saldıranlara sesleniyoruz: İnançsız olabilirsiniz, anlarız. Hatırlatmak isteriz ki; bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara 'gavur' denir. Yani bu memlekette, bu memleketin çocuklarına 'gavur'luk yapamazsınız. Müslüman gençler tüm üniversitelerde faaliyetlerde bulundukları gibi, ODTÜ'de de namaz kılmaya, mescit talebinde bulunmaya ve İslam'ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız