SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lü Malatyalılar da Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ODTÜ arasında yaşanan tartışmalarla ilgili bir açıklama yapan ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu, üniversiteden yana tavrını koydu.

Gökçek'in siyasi gösteri yaptığı savunulan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek arasında yaşanan, kaçak yapılaşma tartışması ve Eymir Gölü'nün Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmak istenmesi yönündeki tartışmalar, derneğimiz tarafından hassasiyetle izlenmektedir.

Bu durum derneğimizce, Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kimliği, yetki ve sorumlulukları gereği alınan bir karar nedeniyle değil; Sayın Belediye Başkanı'nın kişisel tavrı nedeniyle oluşmuş sorunlar olarak algılanmıştır. ODTÜ arazisinde bir anda patlak veren kaçak bina tartışması, Eymir Gölü üzerinde yaratılan tartışmalar Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek’in siyasi gösterisi niteliğini taşımaktadır. Kanunları uygulamakla yükümlü olan kurumlar, gereğinde kanun hükmünü uygulamak üzere gerekeni kimseye danışmadan yerine getirmek zorundadırlar. Süregelen tartışmanın hukuksal dayanağının olmadığı ve sergilenen tavrın, Üniversitemizin kurumsal kimliğini zayıflatmak, olanaklarını kısıtlamak, bilimsel kimliği ile değil basın yoluyla tartışılır hale getirilmesini sağlamak amacına yönelik olduğu açıktır.

ODTÜ mezunu, akademisyeni ve öğrencisi olan bizler, Üniversitemize karşı yapılan saldırı ve tehdit içeren bu tavrı kınıyoruz. Bilimsel kimliği ve eğitim kalitesi ile Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, bu sorunun üstesinden gelecek kadar güçlü ve köklü temellere ve kısa vadeli siyasetin oyuncağı olmayacak kadar bilinçli ve nitelikli üyelere sahiptir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız