SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lü Malatyalılar Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Ortadoğu Teknik Üniversitesinde okuyan ve akademisyen olarak görev yapan gençlerin oluşturduğu '' ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği'' Ankara'da bulunan Malatya'lı bürokrat,iş adamı ve parlementerlere tanışma ve kaynaşma amaçlı ODTÜ Meşelik salonunda müzikli bir yemek verdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Malatya ilinin çeşitli ilçelerinden ve köylerinden gelip ODTÜ'de bulusan genc üniversiteliler olarak 2005 yılından bu yana sıkı bir birliktelik içersinde pek çok çalışmada bulunduk. Bunların başında üniversite öğrencileriyle köy çocuklarını buluşturarak, Malatya'nın uzak köylerindeki ilkokul çocuklarının sosyal, kültürel ve eğitimsel gelişmelerine destek olmayı hedefleyen "Köyüm Malatya" projesini hazırladık. Okul şenliklerinde kayısı stantları kurarak Malatya'nın en değerli hazinesi olan kayısıyı tanıttık. Malatyalı öğrenciler olarak ilimizdeki bir yayınevinde üç kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınamak amacıyla Birleşmiş Milletler binasının önünde basın açıklaması yaptık. Birlikte olmanın sağladığı büyük gücün bilinciyle üzerinde yaşadığımız coğrafyanın daha güzel olması için çabaladık, çalıştık.

Bugün, sahip olduğumuz akıl gücünü daha verimli ve etkili kullanabilmek için grubumuzun bir çatı altında toplanmasını kararlaştırdık. Amaçlarımız ışığında daha programlı ve kalıcı olabilmek amacıyla dernekleşmemiz doğrultusunda birleştik. Ulaşacağımız dernek yapısı sayesinde Malatyalı öğrenci ve mezunlarımızı bir araya getirerek günümüzün en önemli değeri olan bilgiyi üretme ve paylaşma konusunda büyük bir avantaj sağlayacağız.

Dernek olarak bir diğer amacımızda grupça hazırladığımız "Köyüm Malatya" projesini hayata geçirerek Malatya'nın gelişmesinde bir köprü olmaktır.

Günümüzde en çok kullanılan iletişim aracı olan interneti kullanarak kayısıyı ve ilimizi tanıtmak biz üniversite öğrencilerinin eğilmesi gereken konulardan biridir. Bu bağlamda oluşturacağımız komisyonlar internet sayfası hazırlama konusunda çalışmalar yapacaktır.

Avrupa Birliğinin destekçisi olduğu projeler hazırlamak ve böylece coğrafyamıza büyük kazanımlar sağlamak derneğimizin temel hedeflerinden biri olacaktır. Avrupa Birliği Projelerinde hali hazırda eğitim almış arkadaşlarımızdan oluşacak grubumuz yapacağı çalışmalarla bu hedefimize ulaşmamızı sağlayacaktır.

Mezun-ogrenci birlikteligini saglayarak ODTU teknokent de calısmalar yapmak ve ortak projeler uretmek oncelikli hedeflerimiz arasındadır..

Tum bunlari yaparken ozelden -genele giderek calismalarimizin sadece "Malatya" iliyle ve ya "Malatyalılıkla" kısıtlı kalmaması icin calısmalarda bulunacagız. Yaptığımiz calısmalarin il bazında degil ulke genelinde olumlu sonuclar dogurmasi amaciyla calismalarimizi surdurecegiz."

ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Ali Celik- ögrenci( ODTU Petrol ve Dogal gaz muh.)
Mustafa Gezegen-ogrenci (ODTU Insaat Muh.)
Ela Hasturk-ogrenci (ODTÜ Makine muh)
Sahir Nalcaci-ogrenci (ODTÜ Elektrik-Elektronik)
Hasan Celik-ogrenci(ODTÜsehir -bolge planlama)
Nuri Yurtsever-ogrenci( ODTÜ-isletme)
Benan Özer-ODTÜ Endustri Müh. ogrenci
Naciye Kurtoglu- Ögrenci ODTÜ iktisat
Metın Çaglar- ODTÜ İşletme ogrenci
Sami Alp-ODTÜ Petrol Müh.ogrenci
Nuri Yurtsever-ODTÜ İşletme ogrenci

GECEYE KİMLER KATILDI?
Geceye; Malatya Milletvekillerinden Ferit Mevlüt Aslanoğu, Mücahit Fındıklı,Ömer Faruk Öz ile aslen Malatya'lı olan Tekirdağ Milletvekili Cemalettin Nalcı; Bürokratlardan Dr. Şanal Tosun, Nurettin Konaklı, Orhan Karadağ, Alb. Özcan Yüksel, Atilla Şahin, Cumali Ünaldı, Ertaç Önal, Sıdıka Kuşanal; İş adamlarından Ekrem Dernek, Necdet Bolcal, Yakup Demir, Fuat Kutsal, Hasan Alıcı, Harun Oğuz, Fevzi Eliaçık, Battal Yıldız, Cahit Büçkün de katıldılar.

GECEDEN NOTLAR
- Derneğe yardım amacıyla yapılan hediye çekilişi biletlerinden daha çok almak için milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu ile İş adamı Ekrem Dernek adeta üstü kapalı bir yarışa girdiler. Sonuçta Aslanoğlu sepet içerisindeki numaralandırılmış kayısı paketçiklerini gençlerin elinden alarak masaları dolaşıp kısa sürede tamamının satışını gerçekleştirdi.

- Malatya'lı ses sanatçısı Server Kaya'nın okuduğu Malatya türküleri ile coşan gençler ve davetliler sahnede güzel bir birliktelik oluşturdu.

- Dernek Başkanından başka kimsenin konuşmacı olmaması gecenin bir başka dikkat çeken özelliğiydi.

- Milletvekili Mücahit Fındıklı gece boyunca ODTÜ'lü gençlerin masasında oturarak gençlere hararetli bir şekilde öğrencilik ve iş hayatı hakkında tavsiyelerde
bulundu

- Geceye Ö.Faruk Öz ile birlikte gelen Tekirdağ Milletvekili Cemalettin Nalcı masaları dolaşarak ne kadar ''has bir malatyalı'' olduğunu anlatmaya çalıştı.

- Dr.Şanal Tosun sigara içen gençlerin maslarını dolaşıp sigaranın zararları konusunda uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

- Bürokrat Atilla Şahin gür sesiyle sanatçıya eşlik edeken hayli alkış aldı.

- MEB bürokratlarından Nurettin Konaklı içki içilen masalardan uzak durmayı yeğleyerek Anakara Malatyalılar derneğinden Kamil Göksu ile sohbeti tercih etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız