SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lü Malatyalılarda Kongre

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:41
ODTÜ'lü Malatyalılarda Kongre
A- A+ PAYLAŞ

Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezun ve öğrencisi Malatyalıların yeraldığı ODTÜlü Malatyalılar Derneği'nin 9. olağan kongresinin yapıldığı, 7 yıldır görevde bulunan kurucu başkan Ali Çelik'in yeniden aday olmadığı kongrede, dernek başkanlığına Seydihan Çamur'un seçildiği bildirildi.

Kongre ve sonrasında yapılan görev dağılımı ile ilgili dernek basın bülteni şöyle:

"ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıları bir araya getiren ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği 9. Olağan genel kurul toplantısını Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Yapılan öneri sonrasında ODTÜ İşletme bölümü mezunu Özcan Erdoğan divan başkanlığına, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Oğuzhan Üstündağ divan başkan yardımcılığına, ODTÜ Endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi Hasan Tosun divan sekreterliğine oy birliğiyle kabul edildi.

Kasım 2014- Kasım 2015 dönemi çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği 8.Dönem Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında görüşmeler yapıldı ve gerçekleştirilen açık oylama sonucunda, sekizinci dönem yönetim kurulu oy birliğiyle ibra edildi.

Derneğin kurucu başkanı ve son dönem yönetim kurulu başkanı olan Ali Çelik’in yeniden aday olmadığı toplantıda Seydihan Çamur tarafından sunulan dokuzuncu dönem yönetim listesi oy birliğiyle kabul edildi. Çelik yapmış olduğu konuşmasında:

“ 2008 yılında Malatyalı ODTÜ öğrencileri olarak kurmuş olduğumuz derneğimiz, zamanla Malatyalı ODTÜ mezunu ve akademisyenlerinin de üye olmasıyla çalışmalarına hız katmış, kısa sürede toplum ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum örgütü olmuştur. Üyelerinin mesleki ve akademik gelişmelerini esas alan anlayışla yola çıkan dernek; üyelerinin bilgi ve birikimleri sayesinde özelde Malatya genelde ülke gündemiyle yakından ilgilenmiş; teknoloji geliştirme bölgeleri, savunma sanayinin yaygınlaşması, güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinin kurulumları, şehir planlamaları ve ulaşım modellemeleri ..vb konu başlıklarında kamuoyunu yapmış olduğu panel ve çalıştaylarla bilgilendirmiştir. Ayrıca ODTÜ Teknopark AŞ, Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi ve Rüzgar Enerjisi Araştırma Merkezi ile Malatya’da uygulanabilir projeler üzerine çalışmalar yapmıştır. Malatya Valiliği, Belediyesi ve İnönü Üniversitesi ile sürekli diyalog halinde olan dernek, yapılan çalışmaların uygulama noktası olarak Malatya ve çevresini seçmiştir. Süreç içerisinde yapılan etkinlikler sayesinde Malatya tabanlı sivil toplum kuruluşlarıyla olan ilişkiler güçlendirilmiş; Malatyalı akademisyen, bürokrat, işadamları ve siyasiler arasındaki bağın güçlenmesine katkı sağlanmıştır. Bundan sonraki süreçte de üyelerin aktif katılımı, çoğunlukçu ve demokratik anlayışla başarılı çalışmaların sürdürüleceğine inanıyorum”.

Ardından söz alan Seydihan Çamur ise “ Dernek faaliyetlerimiz ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeninin katılımıyla Malatya ve ülke yararına yapılacak çalışmalar ile devam edecektir. Sivil toplum kuruluşu olarak ODTÜ’nün tüm birimleriyle, Malatya’nın resmi kuruluşlarıyla ve Malatya tabanlı sivil toplum örgütleriyle olan ilişkilerimizi arttıracağız” dedi.

Genel kurul toplantısının ardından bir araya gelen kurullarda görev dağılımı aşağıdaki şekilde olmuştur: 

Yönetim Kurulu:

Adı Soyadı- Bölüm- Görevi

Seydihan Çamur- Şehir ve Bölge Planlama- Başkan

Murat Güneş- Metalurji Mühendisliği- Başkan Yrd.

İlkan Yıldırım- Matematik- Sayman

İpek Hazal Önen- Kimya- Yazman

Ali Çelik- Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği- Üye

Özcan Erdoğan- İşletme- Üye

Nuray Çelebi- Matematik- Üye

Denetleme Kurulu:

Adı Soyadı- Bölüm- Görevi

Kazım Yalçınoğlu- İşletme- Başkan

Serkan Erol- İktisat- Üye

Oğuzhan Üstündağ- Elektrik Elektronik Müh.- Üye

Disiplin Kurulu:

Adı Soyadı- Bölüm- Görevi

Yavuz Gökhan- Mimarlık- Başkan

Muhammed Ali Erol- Elektrik-Elektronik Müh.- Üye

Hasan Basri Tosun- Endüstri Mühendisliği- Üye

Didem Kandil- Tarih- Üye

Güray Doğan- Çevre Müh.- Üye

Danışma  Kurulu:

Adı Soyadı- Bölüm- Görevi

Seydihan Çamur- Şehir ve Bölge Planlama- Üye

Ali Çelik- Petrol ve Doğalgaz Müh.- Üye

Murat Güneş- Metalurji Mühendisliği- Üye

Hasan Basri Tosun- Endüstri Mühendisliği- Üye

Özcan Erdoğan- İşletme- Üye

Kazım Yalçınoğlu- İşletme- Üye

Niyazi Albayrak- İstatistik- Üye

Tuğba Pembegül- Mimarlık- Üye

Serkan Erol- İktisat- Üye"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız