SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lüler Akın'ı Kınadı

A- A+ PAYLAŞ

ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği, belediye binasının yıktırılması nedeniyle belediye başkanı Akın'ı kınadıklarını bildirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören, mezun olan ya da bu üniversitede akademisyen olarak görev yapan Malatyalıların oluşturduğu, merkezi Ankara'da bulunan dernekten konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Malatya Belediyesi eski binasının, 30 Ocak 2009 tarihinde yıkılmasına ilişkin haberler, derneğimiz tarafından hassasiyetle izlenmektedir.

Söz konusu yıkımla, bir Cumhuriyet eseri yok edilmiştir. Gerekçesi ne olursa olsun, sadece Malatya Belediyesi'nin tasarrufu ile sabaha karşı gerçekleşen bu yıkım olayı, bir oldubitti şeklinde gelişmiş; kent müzesi olabilecek 71 yıllık tarihi bir bina hesapsızca yıkılmıştır.

Kültürel ve tarihi mirasımıza karşı bir saldırı olarak değerlendirdiğimiz bu eylemi ve yıkım emrini veren Malatya Belediye Başkanı Sayın Celal Akın'ı kınıyoruz. ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan bizler, gururla taşıdığımız Malatyalı kimliğimizle, kentimize sahip çıkmanın gerekliliğine inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız