SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lüler Kongre Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği'nin ikinci kongresini Ankara'da yaptığı bildirildi. Dernek yönetimi için tek liste ile seçimlere gidildiği ve yönetimin yeniden Ali Çelik başkanlığında oluşturulduğu belirtildi.

Dernekten kongre ile ilgili olarak yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Malatyalı ODTÜ öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerinden oluşan ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği II. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Yapılan öneri sonrasında ODTÜ Mimarlık Mezunu Çankaya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çiğdem Gökhan divan başkanlığına, ODTÜ Felsefe Bölümü öğrencisi Murat Tutar divan başkanlığı yardımcılığına, ODTÜ İktisat Bölümü öğrencisi Didem Yeşiltan divan sekreterliğine oy birliğiyle kabul edildi.

Çalışma raporunu genel kurula sunan 1. Dönem Yönetim Kurulu başkanı Ali Çelik’in yapmış olduğu konuşmasının özeti şöyledir:

“ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği 6 Temmuz-9 Kasım 2008 Dönemi Yönetim Kurulu, 6 Temmuz 2008 tarihinde yapılan I. Olağan Genel Kurul ile seçilmiş ve yoğun bir çalışma temposuyla, çağdaş, çoğulcu ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti değerlerini özümsemiş, kurumsal yapısını tamamlamış ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerine düşen görevleri Dernek tüzüğü doğrultusunda büyük bir titizlikle yerine getirirken diğer sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarla bağlarını güçlendirmiş, ortak yapılacak olan “Malatya Tanıtım Günleri” etkinliği için Malatya Valiliği, Malatya Belediye Başkanlığı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanlığı ve Malatyalı İş Adamları Derneği ortaklıklarında 18 Temmuz 2008 tarihinde Malatya da protokol imzalanmıştır.

Derneğin uzun soluklu projeler üretebilmesinin ve üyeleri arasında gerçek ve kalıcı bir iletişim kurulabilmesinin temel koşulu, üyelerinin bir araya gelerek gönüllülük esasına göre çalışmalar yapmasıdır. Çalışma Gruplarına gösterilen yoğun ilgi, üyelerin birbirine nasıl sıkıca kenetlendiğinin de en büyük göstergesidir. ODTܒlü ve Malatyalı olma bilinci ve sorumluluğu çerçevesinde çalışma gruplarındaki katılım arttıkça, bu gruplarda üretilen bilgi ve projeler de çeşitlenecektir. Ortak aklın süzgecinden geçmiş ve toplumun ihtiyacı olan bilgilerin üretimi ve üretilen bilginin diğer üyeler ve topluma iletilmesi son derece önemlidir. Çeşitli basın ve yayın araçları, paneller ve toplantılarla bu bilgilerin topluma sunulmasına ve toplumun aydınlatılmasında katkıda bulunmak Derneğin temel görevidir.’’

Yapılan konuşmanın ardından OMD I.Dönem Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında görüşmeler yapıldı ve gerçekleştirilen açık oylama sonucunda, oy birliğiyle ibra edildi.

Birinci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik’in listesi dışında aday çıkmaması üzerine olağan genel kurulda, tek liste ile seçime gidildi. Seçim sonucunda oluşan Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları listesi ve Yönetim Kurulu görev paylaşımı aşağıda sunulmuştur:

Yönetim Kurulu:
(Adı Soyadı- Bölüm- Üyelik Tipi- Görevi- Komite)

1 Ali Çelik Petrol ve Doğalgaz Müh. Öğrenci Başkan Etkinlik Sorumlusu
2 Ali Yılmaz Bilgisayar Müh. Mezun Başkan Yrd. Burs ve Yardımlar Sorumlusu
3 Nuray Çelebi Matematik Mezun Sayman İşletme Sorumlusu
4 Didem Yeşiltan İktisat Öğrenci Yazman Örgütlenme Sorumlusu
5 Tuğba Pembegül Mimarlık Mezun Üye İletişim Sorumlusu
6 Benan Özer Endüstri Müh. Öğrenci Üye Proje sorumlusu
7 Murat Tutar Felsefe Öğrenci Üye Basın ve Yayın Sorumlusu

Yedek Üyeler:
1 Ali Rıza Aktay Elektrik-Elektronik Müh. Öğrenci Üye
2 Ela Hastürk Makine Müh. Mezun Üye
3 Ulaş Doğan Makine Müh. Mezun Üye
4 Çağlayan Aslan İstatistik Öğrenci Üye
5 Selçuk Aydoğdu Fizik Öğrenci Üye
6 Mustafa Varan Kamu Yönetimi Öğrenci Üye
7 Yasin Uludağ Petrol ve Doğalgaz Müh. Öğrenci Üye

Denetleme Kurulu:
1 Niyazi Albayrak İstatistik Mezun Başkan
2 Yavuz Gökhan Mimarlık Mezun Üye
3 Zafer Akgül Maden Müh. Öğrenci Üye

Yedek Üyeler:
1 İlker Taş Fizik Öğrenci Üye
2 A. Miraç Özcan Bilgisayar Müh. Öğrenci Üye
3 Sahir Nalçacı Elektrik Elektronik Müh. Öğrenci Üye

Disiplin Kurulu:
1 Mihriye Seçil Keskin Psikoloji Mezun Başkan
2 Salih Kaya İşletme Akademisyen Üye
3 Özcan Erdoğan İşletme Mezun Üye
4 Seydihan Çamur Şehir ve Bölge Planlama Mezun Üye
5 Hüseyin Erbaş Felsefe Öğrenci Üye

Yedek Üyeler:
1 Aslı Kan Kamu Yönetimi Mezun Üye
2 Nuri Yurtsever İşletme Mezun Üye
3 Sami Alp Petrol ve Doğalgaz Müh. Öğrenci Üye
4 Naciye Kurtoğlu İktisat Öğrenci Üye
5 Cemal İlhan İnşaat Müh. Öğrenci Üye"

FOTOĞRAF: Kongrenin divan kurulu görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız