SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'lülerde Kongre

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı öğrenciler, mezunlar ve akademisyenlerin oluşturduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği'nin 3. olağan kongresi Ankara'da yapıldı. Ali Çelik'in yeniden aday olmadığı kongrede tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yönetim Özcan Erdoğan başkanlığında oluşturuldu.

Derneğin başkan yardımcılığına getirilen Eda Kısacık, kongre ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Malatyalı ODTÜ öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerinden oluşan ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı geçtiğimiz hafta ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Divan başkanlığını ODTÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Eda Kısacık, divan üyeliğini ODTÜ İstatistik Bölümü Araştırma Görevlisi Gül İnan ve yazmanlığı ODTÜ İstatistik Bölümü öğrencisi Çağlayan Aslan'ın yaptıkları genel kurul toplantısında yeni dönem yönetim organları belirlendi.
ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği İkinci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik yapmış olduğu konuşmada özetle şunları söylemiştir:

“ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği 9 Kasım 2008-6 Aralık 2009 Dönemi Yönetim Kurulu, çağdaş, çoğulcu ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti değerlerine bağlı ve kurumsallaşmış bir dernek oluşturmak konusunda çalışmalar yürütmüştür. ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği bu dönemde, bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşen görevleri Dernek tüzüğü doğrultusunda büyük bir titizlikle yerine getirirken, diğer sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarla bağlarını güçlendirmiştir.

Derneğin kuruluşundan bu yana birlikte görev yaptığım kişilerle, ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği’ni ODTÜ mezunu ve öğrencisinin birlikte karar aldığı, ortak hareket ettiği bir yapı haline getirmeye gayret ettim. Şimdi bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Köyüm Malatya Eğitim Projesi, Malatya Tanıtım Günleri etkinliği, AGROPARK (Tarım Teknoloji Parkı) projesi, Mesleki Gelişim Programı gibi proje ve etkinliklerin hayata geçişini sağlamak için yoğun çaba sarf ettik. Süreç içerisinde Malatyalı ve ODTܒlü akademisyen, bürokrat ve siyasetçilerimizle biraraya gelerek fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu süreçte görev alan herkes için iyi bir deneyim olduğuna inanıyorum. Şimdi derneğin farklı bir bakış açısı kazanabilmesi, bugüne kadar yapılanların başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için yönetimde değişikliğe gidiyoruz. Yeni dönemde oluşturulmasını planladığımız danışma kurulunda, derneğimiz bünyesinde yer alan bazı mezun ve akademisyenlerimizin yanı sıra ben de görev alacağım. Bu sayede dernek olarak gerçekleştireceğimiz etkinliklerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebileceğimize inanıyorum”.

Dernek yeni başkanı Özcan Erdoğan’da Ali Çelik’in çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür etti. Eski yönetimin özveriyle bir noktaya getirdiği; başta Mesleki Gelişim Programı olmak üzere diğer projelerinde hayata geçrilmesi hususunda ODTU’lü ve Malatya’lılığa yakışır bir şekilde üstün gayret sarfedeceklerini dile getirdi. Devam eden projeler dışında özellikle bir burs fonu oluşturmayı düşündüklerini ve bu konuda da Malatya’lı hemşerilerimizden destek beklediklerini ifade etti.

Derneğin kuruluşundan bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Ali Çelik’ in aday olmaması üzerine, ODTÜ İşletme 1979 mezunlarından Özcan Erdoğan tarafından genel kurula sunulan liste oy birliği ile seçildi. Özcan Erdoğan başkanlığında 20 Aralık 2009 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilmiştir."

DERNEĞİN YÖNETİMİ..
Derneğin yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurullarında şu isimler görev aldılar:

Yönetim Kurulu:
Adı Soyadı-Bölüm-Üyelik Tipi-Görevi
1.Özcan Erdoğan-İşletme-Mezun-Başkan
2.Eda Kısacık-Fen Bilgisi Öğretmenliği-Öğrenci-Başkan Yrd.
3.Tuğba Pembegül-Mimarlık-Mezun-Başkan Yrd.
4.Zafer Akgül-Maden Müh.-Öğrenci-Sayman
5.Didem Kandil-Tarih-Öğrenci-Yazman
6.Ali Yılmaz-Bilgisayar Müh.-Mezun-Üye
7.Niyazi Albayrak-İstatistik-Mezun-Üye

Denetleme Kurulu:
1.Mihriye Seçil Keskin-Psikoloji-Mezun-Başkan
2.Nuray Çelebi-Matematik-Mezun-Üye
3.K.Didem Yeşiltan-İktisat-Öğrenci-Üye

Disiplin Kurulu:
1.Yavuz Gökhan-Mimarlık-Mezun-Başkan
2.Hasan İmge Çelik-Şehir Bölge Planlama-Mezun-Üye
3.Çağlayan Aslan-İstatistik-Öğrenci-Üye
4.Seydihan Çamur-Şehir ve Bölge Planlama-Mezun-Üye
5.Murat Tutar-Felsefe-Öğrenci-Üye

Danışma Kurulu:
1.Özcan Erdoğan-İşletme-Mezun-Üye
2.Çiğdem Gökhan-Mimarlık-Akademisyen-Üye
3.Hasan İmge Çelik-Şehir Bölge Planlama-Mezun-Üye
4.Yavuz Gökhan-Mimarlık-Mezun-Üye
5.Ali Yılmaz-Bilgisayar Müh.-Mezun-Üye
6.Ali Çelik-Petrol ve Doğalgaz Müh.-Öğrenci-Üye
7.Tuğba Pembegül-Mimarlık-Mezun-Üye
8.Mihriye Seçil Keskin-Psikoloji-Mezun-Üye
9.Niyazi Albayrak-İstatistik-Mezun-Üye

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız