SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Aldılar

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Üniversitesi'nde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından “Türkiye’de Yılın Rektörü” seçilen Prof. Dr. Mustafa Gündüz, ile Yılın Bilim adamı seçilen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Sezai Yılmaz, Ankara'da yapılan törenle ödülünü aldılar.

Türkiye’nin tek seçilmişleri ve atanmışları izleme derneği olan İZDER, bu yıl 9’uncusunu düzenlediği “Türkiye’de Yılın Adamları ve Kuruluşları Ödül Töreni”nde, “Türkiye’de Yılın Bakanı” seçilen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye’de Yılın Hukukçusu” seçilen Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve “Türkiye’de Yılın Rektörü” seçilen Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Yılın Bilim adamı seçilen İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Sezai Yılmaz,’ın da aralarında bulunduğu 25 siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve işadamı ödülünü aldı.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda yapılan ödül törenine, başarılı çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini toplayan ve İZDER tarafından seçilen siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve işadamı 25 kişi ile çok sayıda davetli katıldı.

“Yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi'ni 2 yıl içerisinde yeni kurulan Üniversiteler içinde en üst noktaya taşıması. Hatta daha önceden kurulan birçok üniversiteyi bile geride bırakması. Bu başarılı çalışmaları ile Adıyaman Üniversitesini Model Üniversite haline getirmesi. Üniversite yerleşkesinin inşaat çalışmalarıyla adeta bir şantiye haline dönüşmesi. Yeni kurulan 2 yıllık bir Üniversitenin araştırma hastanesini 2010 yılı içerisinde bölge halkının hizmetine sunmayı planlaması. İkili ilişkileri ve çabasıyla neredeyse yıllık ödenek kadar ek ödenek tahsis ederek üniversite inşaatlarına büyük kaynak sağlaması. Sağlığını bile hiçe sayarak gece yarılarına kadar çalışması. Başlatmış olduğu projelerin büyük çoğunluğunun 2011 yılı ortalarında bitirileceği sözünü vermesi” gibi başarılı çalışmalarından dolayı İZDER tarafından “Türkiye'de Yılın Rektörü” seçilen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz’e ödülünü Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, takdim etti.

Ödülünü alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Üniversitesi’nin oluşumunda Adıyamanlıların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini belirterek, elde edilen başarılarda, sergilenen dayanışmanın büyük etkisi olduğunu ifade etti.

Gündüz, “Yaptığımız bu başarılı çalışmaların arkasında birlik ve beraberlik var. Ülkemizin güney doğusunda bulunan Adıyaman’da eğer işaret ettiğimiz hedeflere sivil kesim, siyasi kesim, bürokratik kesim ve üniversiteye inanan altıyüzbin nüfus olmasaydı, bugün böyle bir üniversite kuşkusuz olmayacaktı. Üniversitelerin evrensel temel işlevleri ortada, ama Türkiye’de özellikle Anadolu’da kurulan ve gelişen üniversitelerin, üzerlerine ek işlevler üslenmesi gerektiği hepimizin malumu. Biz inanıyoruz ki Adıyaman’da üniversite, kurulduktan önce ve kurulduktan sonra diye tarihsel bilinç ikiye bölünecek ve bu üniversite sayesinde, Adıyaman’ın bundan sonra kaderi değişecektir. Bunu belki onun Rektörü olarak benim söylemem çok manidar bulunmayabilir ama buna inanan, arkanıza altıyüzbin nüfus varsa o zaman yolu açık demektir” dedi.

“ONU ÇOK İYİ ANLIYORUM”

Erzincan Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın intiharından duyduğu üzüntüyü dile getiren Gündüz, “Bugün aynı zamanda çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Böylesine çok seçkin bir guruba bir iki dakika hitap ederken, doğrusu kendimi çok mutlu hissetmeliydim, ama malumunuz olduğu üzere bizimle birlikte 2006 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi’nde ortaya koyduğu performansıyla bütün Erzincan halkının gönlünde taht kuran ve benim 25 yıllık arkadaşım olan Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ı kaybetmiş olmanın çok derin üzüntüsünü yaşıyorum. Onu çok iyi anlıyorum. Biz bilim insanları olarak yetiştirildik, biz profesyonel yöneticiler değiliz. Bizim başımıza gelince öğreniyoruz ve o yolda bize devletimizin özellikle Ankara’da görev yapan üst düzey bürokratları çok ciddi anlamda yardım ediyorlar” şeklinde konuştu.

“ARAŞTIRMADAN SORUŞTURMADAN, HÜKÜM VERİLİP CEZA KESİLİYOR”
Basına araştırmadan haber yaptıkları için sitem eden Rektör Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “

“Yapılan, edilen ortadayken, en küçük bir hadiseyi basın mensupları araştırmadan, soruşturmadan adeta hükmü verip, cezasını kesince biz bilmediğimiz bir işi onur meselesi yaparız. Hukuk var, mahkemeler var, yargı yolu var. İşlemler yürürken hüküm verilip ceza kesiliyor. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’a rahmet diliyorum. Bu üzüntüyü, büyük bir fırsat olarak görüp, Türkiye’deki diğer bütün rektör arkadaşlarım adına ifade etmek istiyorum. Biz yönetici olarak yetişmedik, biz bu ülkeye bilim alanında yüce Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak yolunda en temel konulardan biri olan Üniversiteler aracılığıyla hizmet etme yolunda, geçici bir süre kendi asli işimizi, mesleğimizi bir kenarda tutup, bir şeyler yapmak için üniversitelerin başında duruyoruz. Lütfen bizlere, değerli basın mensupları başta olmak üzere, yardımcı olunuz. Merak etmeyiniz bu üniversiteler, Türkiye’yi diğer temel kurumlar gibi hedefine doğru ilerlemesinde yürümesinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir.”

9. İZDER Türkiye’de Yılın Adamları ve Kuruluşları Ödül Töreninde Ödül Alanların Listesi:
Türkiye’de Yılın Bakanı: Devlet Bakanı- Zafer ÇAĞLAYAN
Türkiye’de Yılın Hukukçusu: Mustafa BİRDEN- Danıştay Başkanı
Türkiye’de Yılın Rektörü: Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ- Adıyaman Üniversitesi Rektörü
Türkiye’de Yılın Bilim Adamı: Prof. Dr Sezai YILMAZ- İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi
Türkiye’de Yılın Siyasetçisi: Numan KURTULMUŞ-SP Genel Başkanı
Türkiye’de Yılın Milletvekilleri: Güldal MUMCU-Oktay VURAL-Suat KILIÇ
Türkiye’de Yılın Valisi: İlhan ATIŞ- Adana Valisi
Türkiye’de Yılın Emniyet Müdürü: Hüseyin ÇAPKIN-İstanbul Emniyet Müdürü
Türkiye’de Yılın Kaymakamı: Fatih GENEL-Havran Kaymakamı
Türkiye’de Yılın Kuruluşu: THY-Hamdi TOPÇU/Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye’de Yılın Yayın Kuruluşu: TRT-İbrahim ŞAHİN/ Genel Müdür
Türkiye’de Yılın Sendikacısı: Mustafa TÜRKEL-Tek Gıda İş Sendikası
Türkiye’de Yılın Gazetecisi: Yılmaz ÖZDİL
Türkiye’de Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı: Aziz KOCAOĞLU-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı
Türkiye’de Yılın İl Belediye Başkanı: Ahmet Eşref FAKIBABA- Şanlıurfa Belediye Başkanı
Türkiye’de Yılın İl Belediye Başkanı: Özlem ÇERÇİOĞLU-Aydın Belediye Başkanı
Türkiye’de Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı: İbrahim GENÇ-Yenişehir Belediye Başkanı
Türkiye’de Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı: Mustafa FARSAKOĞLU-Adalar Belediye Başkanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız