SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Başkandan..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da cüzdan bulan ve teslim eden Okan Ulutaş isimli çocuğa bisiklet ödülü verildi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi beldesinde üniversiteye kayıt yaptırmaya giden bayan öğrenciye ait cüzdanı bularak, Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'a verip sahibine ulaştırmayı başaran 11 yaşındaki Okan Ulutaş'ı, Başkan Yıldırım bisikletle ödüllendirirken, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani de küçük Okan'a ödül sözü verdi.

Yazıhan İlçesine bağlı Balaban köyünden olduğu bildirilen Meltem Şahin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için Sivas'a giderken, aracı Hasançelebi'de mola verince genç kız caddede dolaşırken cüzdanını düşürdü.

Daha sonra da araca binerek Sivas'a doğru yol aldı. Bu sırada Hasançelebi beldesinde oturan 11 yaşındaki Okan Ulutaş genç kızın düşürdüğü cüzdanı tesadüfen buldu. Cüzdanda Meltem Şahin adına nüfus cüzdandı ile bir dershaneye ait kimlik ile bir miktarda para vardı. Paranın miktarına bile bakmayan küçük Okan, önce "Bu ablayı nasıl bulurum" diyerek cadde boyunca duran araçlara tek tek sordu, genç kızı aradı. Ancak bulamayınca Hasançelebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'a gitmeye karar verdi.

Küçük Okan, "Başkanım bir cüzdan buldum, sahibini aradım bulamadım. Kimliği var içinde parada var ama bakmadım. Bunu sahibine ulaştırabilir miyiz?" deyince Başkan Yıldırım yerinden kalkarak küçük Okan'ı önce öpüp kutladı, daha sonra da "Gel Okan birlikte cüzdanın sahibini bulalım" diyerek telefonun başına geçtiler.
Hasançelebi Belediye Başkanı M. Şerif Yıldırım cüzdanı alıp açtı, "Bak Okan cüzdan da iki kimlik, 300 TL de para var. Dershane kimliği var, şu dershaneyi arayalım mutlaka Meltem Şahin'i tanırlar" diyerek dershaneyi aradı. Meltem'in kimliğini Hasançelebi'de düşürdüğünü Hasançelebili Okan'ın bu kimliği bulduğunu ve hemen Hasançelebi beldesini aramasını istedi.

Dershane yöneticileri, öğrencileri Meltem'i telefonla arayarak cüzdanını düşürdüğünü ve Hasançelebi beldesini aramasını bildirirler. Bu sırada cüzdanının kaybettiğin anlayan genç kız bir saat sonra Belediye Başkanını arayarak, teşekkürlerini sunup, kimliğinin kayıt için istendiğini, cüzdan değil ama kimlik kartının ulaştırılması için yardım istedi. Başkan Yıldırım, kimlik kartını genç kızın kimliğini Hasançelebi'de düşürdüğünü Okan Ulutaş'ın bulup Belediyeye getirdiğini yazarak faksa Sivas'a ulaştırır. Bu faksla genç kız kaydını yaptıktan sonra Hasançelebi Belediye Başkanını telefonla arayarak, "Başkanım bu cüzdanı bulan çocuğa ve sizlere nasıl teşekkür edebilirim" dedi.

Genç kız küçük Okan'a bir teşekkür mektubu yazacağını ve Hasançelebi'ye gelerek teşekkür edeceğini bildirdi.

Hasançelebili 11 yaşındaki Okan Ulutaş'ın bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırmak için verdiği mücadeleyi ve onurlu davranışı yaşayarak takdir eden Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Okan'ın onurlu davranışını bisikletle ödüllendirdi.

Olayı duyan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, "Bu onurlu davranışı Kaymakamlık olarak da karşılıksız bırakmayacağız" diyerek, Okan'a ihtiyacı olan bir ödül sözü verdi.

Hasançelebi'den sonra Hekimhan'da Küçük Okan'ın bu davranışı örnek hareket olarak değerlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız