SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Gururunu Paylaştılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV)’na TBMM tarafından ‘’Üstün Hizmet Ödülü’’ verilmesi nedeniyle Ankara’da buluşan Malatya lobisi tam bir “Başkent Çıkartması” yaptı.

Başkentteki ilk tören TBMM çatısı altında düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende MEV başkanı Şaban Taçyıldız’a , ödülü meclis başkanı Bülent Arınç tarafından verilirken yönetim kurulu üyeleri de vakfa destek verenler adına bu onuru yaşadı. Aynı törende Adana’dan ödül almaya hak kazanan iki iş adamının da Malatya’lı olması kayısı diyarı temsilcilerinin gururunu bir kat daha artırdı.

GURUR GECESİ
MEV’in bu ödülünün kutlaması aynı akşam Ankara Hilton Otel’de Malatya Gelişim Platformu (MAGEP)’nun ev sahipliğinde düzenlenen gecede gerçekleşti. Kuruluş amacı “Malatya sevgisi ve gönül birliğinin Malatya’nın sosyal gelişimine katkı sağlayacak bir düşünce ve etkileşim ortamına dönüştürülmesi” olan MAGEP yöneticilerinin salon kapısında tek tek karşıladığı bakanlar, siyasetçiler, Ankara’daki yüksek yargıdan, TSK’dan ve çeşitli kurumlardaki Malatyalı bürokratlar, MEV, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) yöneticileri ile medya mensupları kısa sürede çok sıcak bir ortam oluştururken 100’ün üzerinde davetli “Malatya Lobisi” olarak nitelendi.

Protokol masasında Malatya’da 2 ilçede kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü yapan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, “Benim nüfus cüzdanım çıkarken Eğin Malatya ‘ya bağlıydı. Her ne kadar bizi Erzincan’a bağladılarsa da ben kendimi Malatya’lı hissediyorum” diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Saadet Partisi Genel Başkanı hemşehrimiz Recai Kutan, Devlet eski bakanı Güldal Akşit, MAGEP kurucularından emekli vali- eski milletvekili Galip Demirel, DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya eski Valilerinden Saffet Arıkan Bedük , İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Ender Duran, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfü Baydar, Türkmenistan Büyükelçisi, bazı Malatya Milletvekilleri, Malatya Ticaret Odası Başkanı yer aldılar.

Ev sahibi MAGEP’in yürütme gurubu adına konuşan Dr. M.Kemal Akgül, bütün Malatyalılar gibi kendilerinin de TBMM’nin MEV’e verdiği üstün hizmet ödülünün gururunu geceye katılanlarla birlikte yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını belirti. MAGEP’in Malatya için önceliğinin de eğitim ve kültürde gelişim sürekliliği olduğunu vurgulayan Dr.Akgül sözlerini şöyle tamamladı:’’Gelecekte var olabilmek, güzel değerlere ulaşmak için bugünden atılan her bir küçük adım, yarının büyük adımıdır. Bir şey değişir, her şey değişir.’’

MEV Başkanı Şaban Taçyıldız da konuşmasında; 1984’de Mustafa Kaftan, Mesut Parlak ve birçok kadirşinas Malatyalının çabalarıyla hayat bulan vakfın, geçen 23 yılda heyecanından bir şey yitirmediğini,Vakıf üyeleri tarafından 40 okul, 2 öğrenci yurdu, 22 sağlık ve hayır kurumu yaptırıldığını, 15 bin kadar gence karşılıksız öğrenim bursu verildiğini belirtti ve düzenlenen gece nedeniyle MAGEP yürütme kuruluna, ayrıca vakfa katkıları nedeniyle de Malatya milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’na teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da konuşmasında kendisinin Malatyalı olan Turgut Özal’ın öğrencisi olduğunu ancak, Malatya’daki Tıp Merkezi’nin onun istediği düzeye ulaşmamasına gönlünün razı olmadığını söyledi

Gecede MEV den bursla öğrenimini tamamlayıp kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, şimdi de Sanayi Bakanlığında genel müdür olarak görev yapan Dr. Atilla Şahin duygusal konuşmasıyla dikkat çekti. Kendisinin mesleğe başlarken Galip Demirel’in referans olduğunu, öğütte bunduğunu şimdi de o öğüde uyarak kendisinin hak eden hemşehrilerine referans olduğunu iletti.

TRT Ankara Radyo ve Televizyonundan Türk Sanat Müziği sanatçısı Eliz Avaroğlu, yöresel ses ve saz sanatçısı Cihat Yaman ile saz arkadaşları, konuk sanatçı Bülent Serttaş gecenin müzik bölümüne renk kattılar. Bu özel gece Bakanların da katıldığı halaylar ile son buldu.

MAGEP basın sözcüsü Ertaç Önal, bu buluşmada sadece MEV’in başarısını kutlamak değil, bu vesile ile Malatya lobisinin bir araya getirilmesi niyetlerinin de gerçeklemiş olmasından platform olarak büyük sevinç duyduklarını ifade etti.

KİMLER KATILDI?
MAGEP'in, MEV'in "TBMM Üstün Hizmet Ödülü"nü kazanması onuruna verdiği yemeğe katılan isimler şunlar:

A.Kadir Aksu
Ali Coşkun
Recai Kutan
Galip Demirel
Saffet Arıkan Bedük
Güldal Akşit
Prof.Dr.Mesut Parlak
Prof.Dr. Enver Duran
Prof.Dr.M.Kemal Yalınkılıç
Prof.Dr.Osman Rüşen Geçit
Ali Kolat
Behçet Oktay
Mehmet Bancı
Emin Bancı
Şinasi Kazancıoğlu
Şanal Tosun
Atilla Şahin
Mahmut Yıldırım
Yaşar Aşıcı
M.Kemal Akgül
Hasan Tanrıver
Ömer Önel
Sinan Birengel
Necmettin Bitlis
Kadir Eriş
Nurettin Soykan
Engin Kumrulu
Mevlüt Aslanoğlu
Muharrem Kılıç
Abuzer Duran
Bülent Kılıç
İbrahim Yalçınıoğlu
Mehmet Demirel
Mehmet Güllü
A.Kadir Demirel
Haluk Akşit
Nurettin Konaklı
Serdar Demirel
Ali Baş
Hüseyin Koyuncu
Osman Tüzün
Fuat Kıtsal
Erhan Özcan
Necdet Bolcal
M.Akif Çomoğlu
Abdullah Akgül
Haluk Çetinkaya
Mehmet Boyraz
Hüseyin Boyraz
A. Kadir Taçyıldız
Yaşar Öncan
Ekrem Dernek
Şahin Özer
Prof. Dr.Kemal Dinçer
Tevfik Temelli
Doğan Ağzıtemiz
Mustafa Can
Erhan Hoşhanlı
Abuzer Keskin
Nüvit Karagözlü
Cihat Yıldırım
İsmet Ergün
Nevzat Zabcı
Atilla Koçtaş
Coşkun Ünal
Fikret Emek
Leyla Ecin
Mehmet Çakar
Nurettin Oğuz
Selamettin Gül
Esat Selçuk
Şaban Taçyıldız
Osman Uzun
Cumali Ünaldı
Ramazan Öztürk
Murat Koçyiğit
Murat Gümüş
M.Bahadır Altaş
İbrahim Kılıç
Nejdet Ayaydın
Recai Aslan
Ertaç Önal
Erhan Özcan
Hasan Tanrıver
Kerem Kırçuval
Orhan Apaydın
Esat Selçuk
Dr. M. Kemal Akgül
Necdet Bolcal
Şahin Nalbant
Kenan Işık
Sabri Özel
İbrahim Nalbant
Yunus Akdaş
Necdet Narin
Naci Altunbüken
Bülent Serttaş
Vahap Munyar
Sevilay Yükselir
Orhan Apaydın
Kerem Kırçuval
Mikail Pelit
Bülent Yalvaç
Ali Er
Ertaç Önal
Nurzat Gölge

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız