SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Malatyalı İşadamına

A- A+ PAYLAŞ

 

'81 İlde 81 Yaşama Dokunan İnsan' ödülüne Adana'dan hemşehrimiz Nuri Çomu (fotoğrafta) layık görüldü. Malatya’da ise aynı ödülün sahibi işadamı A.Rahman Serttaş oldu.

GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURİ ÇOMU ALDI

Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Psikoonkoterapi Derneği'nin 81 İlde 81 Yaşama Dokunan Adam projesi kapsamında Adana'dan ödüle layık görülen tek iş adamı oldu. 18 Haziran tarihinde '81 ilden 81 Yaşama Dokunan Adam' ödülleri İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Tören, 81 ilden ödüle layık görülen işadamları, İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

ADANA'NIN GURUR KAYNAĞI

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Üstün Hizmet Ödüllüne layık görülen,Hasanbeyli ve Osmaniye’de yaptırdığı camiler, Adana’da Sunar Nuri Çomu Lisesi, verdiği öğrenci bursları, hastane klinikleri gibi sayısız yardımlarıyla da örnek bir işadamı olan Nuri Çomu, kanser hastalarına yönelik yaptığı bağışlarla bu kez de onların yanında yer aldı. Böylece Adana'nın her alanda gurur kaynağı olan Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu iş yaşamındaki başarılarının yanında Adana'ya bu ödülü taşıyan ilk işadamı olma ünvanına sahip oldu.

Aslen Malatya Darendeli olan ve 1935 yılında Osmaniye'de doğan  Nuri Çomu, ilk ve ortaokulu Osmaniye’de tamamladı. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nden yüksek ziraat mühendisi olarak mezun oldu. Okulu bitirdikten hemen sonra yoğun olarak ziraatla uğraşmaya başladı. Gerek bahçe gerekse tarla bitkilerinin tarımı ile iştigal etti. Daha sonra kayınpederi Mehmet Nuri Sabuncu'nun yanında Akdeniz İplik Fabrikası’nda yönetici olarak çalıştı. 1974’ten sonra çırçır, çeltik, un, yem ve nişasta sanayinde yatırımlar yaparak bölgemizde özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için 40 yılı aşkın süredir yatırımcı, sanayici ve yönetici olarak hizmet etti.

SİNERJİ MODELİ

Psikoonkoterapi Derneği’nin Kanser’de Yaşama Dokunuş Projesi, yurt genelinde gerçekleştirdiği bu proje kapsamında 26 üniversitenin proje ortaklığı ile devam eden ve bir çok önemli Sivil Toplum Kuruluşu ile koordineli çalışmalar gerçekleştirildi. '81 ilde 81 Yaşama Dokunan İnsanı harita içinde bir araya getirilerek gerçekleştirilecek organizasyonda, Kanser hastalığına karşı yurt genelinde bir kez daha manevi güç unsurunu sinerji modeliyle tüm topluma yayılması hedefleniyor.

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

Nuri Çomu, kanser hastaları için düzenlenen bu organizasyonun türkiye genelinde birçok hastaya dokunabileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: " İş dünyasında birçok başarıya imza atabilirsiniz. Ancak hayatta herşeyin başı sağlıktır. Biz bu alanda elimizden geldiğince birçok alana ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün bu ödülü Adana ve kendi adıma almaktan büyük mutluluk duyuyorum."

81 İlden 81 Yaşama Dokunan insan ödülüne layık görülen işadamları:

ADANA: Nuri ÇOMU, Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı

MALATYA: Sayın A.Rahman SERTTAŞ, SERTTAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız