SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:08:55
Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen şiir ve hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verildiği bildirildi. 

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "BİLSAM Genç Kalemler Yazarlık Okulu tarafından gerçekleştirilen şiir ve hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdimi İl Özel İdaresi salonunda gerçekleştirilerek hediyeler takdim edildi. BİLSAM Genç Kalemler Yazarlık Okulu tarafından gerçekleştirilen gecede yapmış olduğu konuşmada Prof. Dr. İbrahim Gezer; 'BİLSAM olarak Malatya'da pek çok proje gerçekleştirdiklerini, bu projelerden birisinin de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında SODES kapsamında yürütmüş olduğumuz Genç Kalemler Yazarlık Okulu'dur. Aralık 2011-Aralık 2012 tarihleri arasında yaklaşık 12 aydır yürütülen Genç Kalemler Yazarlık Okulu Projesi kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdik' ifadelerini kullandı. Her iki kitap fuarlarında olmak üzere pek çok yazar ve şairle söyleşiler gerçekleştirildi, yine BİLSAM merkezinde onlarca yazar ve şairle söyleşi ve atölye çalışmaları yapıldı. Yazarlık okulu için BİLSAM'da ayrı bir kütüphane oluşturularak Genç Kalemlerin hizmetine sunuldu, bilsamgenckalemler.com adında bir site kurularak, burada öğrencilerimizin eserlerinin yayınlanması, buna ek olarak pek çok sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki iki hafta içerisinde tamamı Genç Kalemler Yazarlık Okulu öğrencilerinin eserlerinden oluşacak olan iki kitap ve bir dergi çıkarılacaktır. Bu faaliyetlerden biri de hikaye ve şiir olmak üzere iki dalda bir yarışmanın düzenlenmesiydi" denildi. 

Açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi: "Bu proje Aralık 2012 tarihi itibariyle bitmesine rağmen gençlerimizde görmüş olduğumuz büyük başarı ve istek üzerine, BİLSAM olarak bu projeyi 100 kişinin içerisinden seçtiğimiz 30 kişiyle Yazarlık Atölyesi altında değerli dostlarımızın da katkılarıyla devam ettirme kararı aldık."

Gecede projenin danışmanı Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem bir plaketle onurlandırıldı. Aynı gecede şiir ve hikaye dalında dereceye giren Genç Kalemler'in hediyeleri de takdim edildi. Hikaye dalında 1. olan Aynur İncebay ve şiir dalında 1. olan Hatice Nur İçen’e tablet PC'lerini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut takdim etti.

Hikaye dalında 2. olan Tuğçe Aytimur ile şiir dalında 2. olan Cihat Karadaş'a da tablet PC'lerini, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül takdim etti.

Hikaye dalında 3. olan Selda Yarar ile şiir dalında 3. olan Mustafa Macit'e fotoğraf makinelerini ise, Turgut Özal Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız